İstanbul
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2211 %0.03
55,2524 %0.21
6.519,04 %0.25
82.904,00 %-1.65
Muhalif. Edirne’de uluslararası öğrencilerin futbol turnuvasını Kosovalı öğrencilerin takımı kazandı

Edirne’de uluslararası öğrencilerin futbol turnuvasını Kosovalı öğrencilerin takımı kazandı

Maçı Süper Lig VAR hakemlerinden Özgür Yankaya yönetti

Edirne’de uluslararası öğrencilerin futbol turnuvasını Kosovalı öğrencilerin takımı kazandı
Okunma Süresi: 2 dk

EDİRNE (AA) Edirne Valiliğinin destekleri, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Edirne Ofisi'nin organizasyonuyla futbol turnuvası düzenlendi.

Trakya Üniversitesinde (TÜ) öğrenim gören uluslararası öğrencilerden oluşan Türkmenistan, Bulgaristan, Arnavutluk, Kosova, Kuzey Makedonya, Somali ve Endonezya takımları, turnuvada 2 hafta boyunca mücadele etti.

Rakiplerini yenerek finale çıkan Kosova ile Kuzey Makedonya takımları arasındaki maçı, Süper Lig VAR hakemlerinden Özgür Yankaya yönetti.

Kosovalı öğrencilerden oluşan takım, rakibini 10 yenerek şampiyon oldu.

Edirne Valisi Yunus Sezer, şampiyon takıma kupa verdi, iki takımın futbolcularına ise madalyalarını taktı. Sezer, müsabakaları yöneten hakemlere de teşekkür plaketi verdi.

Kosovalı öğrenciler, Vali Sezer'e teşekkür ederek, Kosova bayrağı hediye etti.

YTB Edirne Ofisi Koordinatörü Fatih Ot, AA muhabirine, Kosova ekibinin Ankara'da düzenlenecek müsabakalarda Edirne'yi temsil edeceğini söyledi.

Güzel bir organizasyon olduğunu belirten Ot, "Spor, dostluk ve kardeşliktir. Futbol turnuvamızda da sporun bu yönünü hissettik. Uluslararası öğrencilere yönelik etkinliklerimiz devam edecek." diye konuştu.

Final müsabakasını, Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, Edirne Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, İl Kültür Müdürü Kemal Soytürk, Göç İdaresi İl Müdürü Musa Aşılıoğlu, Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli ve uluslararası öğrenciler de izledi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız