İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.820,14 %0.22
Muhalif. Düzce’de ”Sağlık Sokağı” projesiyle vatandaşlara sağlık destek hizmeti veriliyor

Düzce’de ”Sağlık Sokağı” projesiyle vatandaşlara sağlık destek hizmeti veriliyor

Düzce’de ”Sağlık Sokağı” projesiyle vatandaşlara sağlık destek hizmeti veriliyor
Okunma Süresi: 2 dk

DÜZCE (AA) Düzce'de vatandaşlara sağlık destek hizmeti sunan "Sağlık Sokağı" projesi hayata geçirildi.

Kentte yaya trafiğinin en yoğun olduğu İstanbul Caddesi Anıtpark Meydanı önünde yaklaşık 500 metrelik alana karşılıklı stantlar kuruldu.

Ayakta yapılabilecek muayenelerin gerçekleştirildiği stantlarda, vatandaşlara sağlık hizmetleri hakkında bilgi veriliyor.

Projeyle vatandaşların sağlık okuryazarlığının artırılması hedefleniyor.

Proje kapsamında ayın her haftası hava durumuna göre kentin farklı noktalarında vatandaşlara sağlık destek hizmeti verilecek.

"Sağlık hizmetlerimizi vatandaşımızla sokakta paylaşmak istedik"

İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, gazetecilere, proje kapsamında sağlık birimlerinin sokakta vatandaşa destek olmaya çalıştığını söyledi.

Vatandaşa ulaşabilmek adına projeyi sokakta yapmayı uygun gördüklerini aktaran Yılmaz, "Sağlık hizmetlerimizi vatandaşımızla sokakta paylaşmak istedik. Burada Yeşilay, Kızılay, Aile ve Sosyal Hizmetler ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile güzel bir sokak oluşturuldu. Annebebek koruyucu sağlık hizmetleri, sigara bırakma polikliniğindeki hizmetler, obezite ile mücadele, psikolojik ve sosyal destek, evde sağlık hizmeti, 112'ye ulaşım, şeker, tansiyon ölçümü, vücut kitle endeksi ölçümleri yapılıyor. Diyetisyen arkadaşlarımız, ölçümleri yapıp gerekli yönlendirmeleri yapıyor. Hem sağlık okur yazarlığımızı artırıyoruz hem de hizmetlerimizi vatandaşlarımızın ayağına getirip buluşturma şansı yakalamış oluyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız