İstanbul
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
83.035,54 %0.06
Muhalif. Diyarbakır’da Ali Emiri Bilgievi ve Cezeri Bilim Merkezi’nin açılışı yapıldı

Diyarbakır’da Ali Emiri Bilgievi ve Cezeri Bilim Merkezi’nin açılışı yapıldı

Vali Ali İhsan Su: ”Merkezde okul derslerine takviye eğitimler vereceğiz. Robotik kodlama, yazılım konularında da çocuklarımıza eğitimler vereceğiz”

Diyarbakır’da Ali Emiri Bilgievi ve Cezeri Bilim Merkezi’nin açılışı yapıldı
Okunma Süresi: 2 dk

DİYARBAKIR (AA) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığınca kente kazandırılan Ali Emiri Bilgievi ve Cezeri Bilim Merkezi hizmete açıldı.

Merkez Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Parkı içerisinde hizmet verecek merkezin açılışında konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve bakanlıklar olarak her alanda olduğu gibi gençlere ve çocuklara yönelik de çok önemli, güzel hizmetler hayata geçirmeyi sürdürdüklerini söyledi.

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak çocuk ve gençlere sundukları hizmetlere değinen Su, şunları kaydetti:

"Geçen sene belediye olarak 10 bin yavrumuzu lise ve üniversitelere hazırlık kurslarına aldık, onlara takviye eğitim verdik. Bu sene 15 bin yavrumuza bu şekilde kurs verdik. Geçen sene 22 bin yavrumuzu spor tesislerimizde istedikleri branşta sporla buluşturduk. Bu sene yaklaşık 32 bin yavrumuzu sporla buluşturuyoruz. Geçen sene yaklaşık 60 bin öğrencimizi yaz kurslarında camilerimizde Kur'an ile buluşturduk. Bu sene de yine 60 bin öğrencimiz var. İnşallah bu sayıyı daha da geçeceğiz, kayıtlar devam ediyor. Hazar Gölü'nde çocuklarımıza yüzme ve diğer branşlarda kamp yaptırıyoruz. Geçen sene üniversiteyi ilimizden kazanan her öğrencimize 2 bin 500 lira nakdi yardım yaptık. Gençlerimizin yetişmesi için her türlü fedakarlığı, imkanı seferber etmeye gayret ediyoruz."

Vali Su, bugün açılışını yaptıkları merkezin de 2. sınıftan liseye kadar eğitim öğretim gören öğrencilere hizmet vereceğini belirtti.

"Okul derslerine takviye eğitimler vereceğiz. Robotik kodlama, yazılım konularında çocuklarımıza eğitimler vereceğiz. Çocuklarımız teleskopla gökyüzü gözlemi yapabilecek. Çocuklarımıza sosyal anlamda gelişimlerini sağlamak için kültürel faaliyet imkanı da sunacağız. Folklor, müzik eğitimi, zeka oyunları, spor faaliyetleri bunların da hepsini burada gerçekleştireceğiz. Tüm bunları yaparken çocuklarımıza psikososyal destek de sağlayacağız. Onların her alanda sosyal ve bilimsel gelişimini sağlamak için imkanları seferber etmiş olacağız."

Daha sonra merkezin açılışını gerçekleştiren Vali Su, sınıfları gezdi, çocuklarla ve gençlerle görüştü.

Açılışa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, daire başkanları, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız