İstanbul
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2194 %0.04
55,2119 %0.10
6.507,37 %0.07
83.339,29 %-2.58
Muhalif. DiyanetSen üyeleri, İsrail’in Gazze saldırılarını ABD Büyükelçiliği önünde protesto etti

DiyanetSen üyeleri, İsrail’in Gazze saldırılarını ABD Büyükelçiliği önünde protesto etti

DiyanetSen üyeleri, İsrail’in Gazze saldırılarını ABD Büyükelçiliği önünde protesto etti
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) DiyanetSen, Ankara'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

ABD Büyükelçiliği önünde toplanan sendika üyeleri, ABD ve İsrail aleyhinde pankartlar açtı, slogan attı.

DiyanetSen Genel Başkanı Ali Yıldız, yaptığı konuşmada, "Gazze'deki soykırıma 'Dur' demek ve Filistin halkına destek vermek için toplandıklarını" belirtti.

Yıldız, ABD ve Batılı ülkelerin Gazze'de yaşanan katliamı kutladığını, bu yüzden milyonlarca Müslüman'ın hayatını kaybetmesinden sorumlu olduklarını ifade etti.

"Gazze'de soykırım yapıldığını ve bu durumun başka soykırımların da habercisi olduğunu" söyleyen Yıldız, "İşte bu yüzden diyoruz ki Kudüs'ün kaderi İstanbul'un kaderidir. Gazze'nin kaderi Türkiye'nin kaderidir." dedi.

İsrail'in saldırılarında 9 bin Filistinli masumun öldüğünü kaydeden Yıldız, şöyle konuştu:

"İslam dünyası istisnalar dışında sessiz. Sadra şifa bir ses yok. Güney Amerika'dan İsrail ile ilişkisini kesen ülkeler var ama İslam dünyasında çıt yok. O nedenle biz bugün ayrıca burada soykırım karşısında sessiz kalan, Gazze halkını İsrail'in olmayan insafına terk eden İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliğinin ölümünü ilan etmek için de buradayız."

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın "4 bin çocuğun katili olduğunu", bu yüzden Türkiye'de istemediklerini ifade eden Yıldız, "Zulme karşı mazlumların safında mücadeleye devam edeceğiz. Gerçekleri haykırmaya, mazlumlara ses olmaya ve vicdanın sesi olmaya devam edeceğiz." dedi.

Konuşmanın ardından sendika üyeleri, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatını temsilen hazırlanan tabutları büyükelçiliğin önüne bıraktı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız