İstanbul
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3748 %0.13
55,2839 %0.40
6.603,91 %-0.14
83.395,00 %0.85
Muhalif. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun Elbistan’da kurduğu konteyner kentte yaşam başladı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun Elbistan’da kurduğu konteyner kentte yaşam başladı

Konteynere yerleşen depremzede Fatma Selvi: ”Kimseye muhtaç değiliz çok şükür. Tüm ihtiyaçlarımız karşılanıyor, hiçbir eksiğimiz yok. İnşallah en kısa zamanda da yeni evlerimize taşınırız”

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun Elbistan’da kurduğu konteyner kentte yaşam başladı
Okunma Süresi: 2 dk

KAHRAMANMARAŞ (AA) DURMUŞ GENÇ/ALİ RIZA AKKIR Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen ikinci depremin merkez üssü Elbistan'da, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) koordinasyonu ile gurbetçilerden toplanan bağışlarla kurulan bin konteynere afetzedeler yerleşmeye başladı.

İlçenin Pınarbaşı Mahallesi'ndeki arazide, 5 bin depremzedenin barınacağı yaşam alanı hazırlandı. Oyun parkı, çamaşırhane, kütüphane, kreş, çocuk ve kadın atölyeleri, sosyal market, sağlık ocağı, psikososyal destek birimi ve mescidin de bulunduğu alandaki 21 metrekarelik konteynerler, eşyalı olarak depremzedelere teslim ediliyor.

Konteynerlerden 378'inde yaşam başlarken, diğerlerinin de ilerleyen günlerde hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

"eDevlet üzerinden yaptığım başvuru sonucu buradaki konteyner kente yerleştim"

Güneşli Mahallesi'ndeki evi depremde yıkılan Gülcan Ceyhan, afeti çocuklarıyla evde yaşadıklarını söyledi.

İlk depremde dışarı çıkmaları sayesinde, ikinci depremde yıkılan evlerinin enkazında kalmaktan kurtulduklarını anlatan Ceyhan, 6 gün 2 çocuğu ile arabada kaldığını ifade etti.

Ceyhan, bir süre İstanbul'daki ağabeyinin yanında, iki ay kadar da Kocaeli'ndeki yurtta kaldıklarını belirterek, "Orada da bizimle çok iyi ilgilendiler. eDevlet üzerinden yaptığım başvuru sonucu buradaki konteyner kente yerleştim." dedi.

Konteynerde rahat ettiklerini dile getiren Ceyhan, acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Depremde evi yıkılan Fatma Selvi de "Deprem anında merdivenlerden inerken iki kez düştüm. Deprem günü yaşanan ağır hava şartları nedeniyle çok zorluklar çektik. Depremde bazı yakınlarımı da kaybettim." ifadelerini kullandı.

Selvi, bir süre İstanbul'daki yeğeninin yanında kaldığını, konteyner imkanı doğunca da geri döndüklerini vurgulayarak, "Burada konteynerden memnunum. Kimseye muhtaç değiliz çok şükür. Tüm ihtiyaçlarımız karşılanıyor, hiçbir eksiğimiz yok. İnşallah en kısa zamanda da yeni evlerimize taşınırız." dedi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız