İstanbul
Parçalı az bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2196 %0.03
55,3192 %0.31
6.542,30 %0.61
80.910,19 %-3.19
Muhalif. Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç, Ankara Üniversitesi Siber Güvenlik MYO’da ilk dersi verdi

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç, Ankara Üniversitesi Siber Güvenlik MYO’da ilk dersi verdi

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç, Ankara Üniversitesi Siber Güvenlik MYO’da ilk dersi verdi
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Ankara Üniversitesi Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulunda (MYO) ilk dersi verdi.

Ankara Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında 5 Ekim 2022'de imzalanan işbirliği protokolü kapsamında açılan Siber Güvenlik MYO'da ilk ders işlendi.

Ön lisans düzeyinde eğitimöğretim veren yüksekokulda ilk dersi, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç verdi.

Koç, Siber Güvenlik MYO öğrencilerinin aranan eleman ruhuyla ve bu bilinçle eğitim hayatlarını sürdürmelerini tavsiye etti.

Öğrencilerin aranan eleman olması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Koç, siber güvenlik, metaverse, yapay zeka ve Nitelikli Fikri Tapu (NFT) hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Her yeni teknolojinin yanında bir riskle geldiğini anlatan Ali Taha Koç, bu nedenle teknolojinin tanınması için dikkat edilmesi gereken noktaları vurguladı.

Açış dersinin ardından öğrencilerle sohbet eden Koç, öğrencilere staj ve iş imkanları hakkında da bilgi verdi.

4 üniversitede siber güvenlik meslek yüksekokulu bulunuyor

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye'de yalnızca 4 üniversitede siber güvenlik meslek yüksekokulu kurulduğu bilgisini paylaştı.

Bu üniversitelerden birinin de Ankara Üniversitesi olduğunu belirten Ünüvar, Siber Güvenlik MYO'da öğrencileri alana hazırlamanın heyecanı ve gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Ünüvar, değişen ve dönüşen dünyada teknolojinin sunduğu imkanlarla insanların hem özgür hem de güvende olmayı istediklerini bildirerek, "Ben inanıyorum ki bugün burada bulunan öğrencilerimiz birkaç yıl sonra en çok konuşulan, en mutlu ve en değerli işi yapan bireyler olacak." ifadelerini kullandı.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız