İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5645 %0.06
55,7319 %-0.04
6.663,55 %0.46
82.568,07 %1.14
Muhalif. ”Digital Bridge2022” Uluslararası Teknoloji Forumu Astana’da başladı

”Digital Bridge2022” Uluslararası Teknoloji Forumu Astana’da başladı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç: ”Azerbaycan ile eDevletlerimizi entegre ettik. İleride Kazakistan ve başka ülkelerle birlikte özellikle veri paylaşımı hizmetlerimiz her yerden erişilebilir hale gelecek”

”Digital Bridge2022” Uluslararası Teknoloji Forumu Astana’da başladı
Okunma Süresi: 2 dk

ASTANA (AA) "Digital Bridge2022" Uluslararası Teknoloji Forumu, Kazakistan'ın başkenti Astana'da başladı.

Kazakistan Dijital Kalkınma, İnovasyon ve Uzay Sanayisi Bakanı Bagdat Musin'in ev sahipliğindeki foruma, Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Ufuk Ekici, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Baghdad Amreyev'in yanı sıra Özbekistan Bilgi Teknolojilerini Geliştirme ve Komünikasyon Bakanı Şerzod Şermatov, Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Farid Ahmadov, Kırgızistan Dijital Kalkınma Bakanı Yardımcısı İndira Şarşenova ile çok sayıda uluslararası girişimci katılıyor.

Forumun açılışın konuşan Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkesinin bölgenin en büyük dijital merkezi haline gelmesi gibi bir stratejik görevi olduğunu belirterek, dijital teknolojilerin yardımıyla insanların günlük yaşamını olabildiğince kolaylaştırmayı amaçladıklarını, bunun için kamu hizmeti alanında "görünmez hükümet" adıyla yeni bir dijital format geliştireceklerini söyledi.

2 gün sürecek forum kapsamında ilk kez Türk Devletleri Teşkilatı'na üye ülkelerin teknoparkları da tanıtılıyor. Forumda, Türkiye'yi Bilişim Vadisi ile Bilkent Cyberpark temsil ediyor.

"Türk dünyası ülkeleriyle eDevlet alanında ortaklıkları görüşüyoruz"

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, forumda, Türkiye'nin dijital alandaki bilgi ve tecrübelerini paylaştıklarını bildirdi.

Koç, "Türkiye'de çok kuvvetli bir eDevlet altyapımız var. 60 milyonun üzerinde kullanıcımız var ve geçen sene vatandaşlarımız adına dijital ortamda 3 milyar tane operasyon gerçekleştirdik. Burada eDevlet alanında nasıl beraber ortaklık yapabiliriz, onları konuştuk." dedi.

Günümüzde vergi transferi alanındaki iş birliğinin önemine işaret eden Koç, şunları kaydetti:

"Türk dünyası ülkeleri veri üretiyorlar ve bu verileri beraber paylaşırlarsa katma değeri yüksek ürünler çıkabilir. Biz Azerbaycan ile eDevletlerimizi entegre ettik. İleride Kazakistan ve diğer ülkelerle birlikte özellikle veri paylaşımı hizmetlerimiz her yerden erişilebilir hale gelecek. Verinizi başka bir firma katma değeri yüksek ürüne dönüştürürse en fazla ekonomik katkıyı onlar sağlıyor. Ondan dolayı bizim ürünlerimizi yerli ve millileştirmemiz gerekiyor. Bu tür anlamda, yerli katma değer üretimi konusunda bilgi birikimlerimizi paylaşıyoruz."


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız