İstanbul
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2504 %0.01
55,3043 %0.20
6.503,63 %0.01
83.362,47 %-2.57
Muhalif. DSP Genel Başkanı Aksakal, partisinin İstanbul İl Başkanlığı 12. Olağan Kongresi’nde konuştu:

DSP Genel Başkanı Aksakal, partisinin İstanbul İl Başkanlığı 12. Olağan Kongresi’nde konuştu:

”Şimdi Demokratik Sol Parti, Mecliste ve iktidar kanadının yanındadır. Bundan sonra da bu gücümüzle yerel seçim çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz” ”Gazze’de yaşananlar sıradan bir işgal, sıradan bir soykırım girişimi değildir. Amerika Birleşik Devletleri’nin bu bölgede ortaya koyduğu düşüncesinin son noktasını gerçekleştirme girişimleridir”

DSP Genel Başkanı Aksakal, partisinin İstanbul İl Başkanlığı 12. Olağan Kongresi’nde konuştu:
Okunma Süresi: 3 dk

İSTANBUL (AA) Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, "Şimdi Demokratik Sol Parti, Mecliste ve iktidar kanadının yanındadır. Bundan sonra da bu gücümüzle yerel seçim çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz." dedi.

Aksakal, partisinin İstanbul İl Başkanlığının Kağıthane Belediyesi Sadabat Hizmet Salonu'nda gerçekleştirdiği 12. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Aksakal, Cumhuriyet'in kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, partilerinin kurucusu merhum Başbakan Bülent Ecevit ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için saygı duruşunda bulunduklarını söyledi.

Uzun ve meşakkatli sürecin sonucunda bir arada olduklarını belirten Aksakal, 2004 yılında görevini devrettiğinde Ecevit'in kendilerine söylediği "Önce Meclise girdik. Sonra solun birinci partisi olduk ve sonra Türkiye'nin birinci partisi olduk. Üç kez koalisyon hükümetlerinde yer aldık. Ancak Demokratik Sol Partiyi tek başına iktidara getiremedik. Bunun birçok sebebi var. Ama bugünlere gelebilmek için köy köy, mahalle mahalle, kapı kapı dolaştık, sizler de köylünün ayağına, işçinin ayağına giderek yeniden iktidara geleceksiniz. Buna yürekten inanıyorum. Biz sana mecburuz DSP, Türkiye sana mecbur DSP." sözlerini aktararak "O günden bugüne Ecevit'in hayalini kendi idealiyle ve hayaliyle birleştiren onu her zaman canlı tutan sizlerdiniz. İşte bugün burada bunun tezahürünü görüyoruz. Sizlere bu dirayetinizden, bu inanç ve kararlılığınızdan dolayı bir kez daha şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

DSP'nin seçimlerdeki duruşu ve ilkelerinden bahseden Aksakal, "2023 seçimlerinde, ABD'nin işaret ettiği değil, kendi doğrularımız istikametinde emperyalizme karşı duruşunu açıktan ortaya koyan bir ittifakın içerisinde bulunmayı tercih ettik. Hayalleri yıkılanlar olduysa da demokratik solcuların umutları yeniden yeşerdi. Geleceğe dair hayalleri bir anlam kazandı. Bir düsturumuz var, 'siyaset Ankara'da yapılır, siyaset Mecliste yapılır, siyaset iktidarda yapılır' diye. Biz bu formülü hayata geçirdik. Şimdi Demokratik Sol Parti, Mecliste ve iktidar kanadının yanındadır. Bundan sonra da bu gücümüzle yerel seçim çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

31 Mart 2024'teki yerel seçimlere doğru partililere psikolojik baskılar uygulanacağını ifade eden Aksakal, şunları kaydetti:

"Demokratik Sol Parti öncelikle 2019 seçimleri çıtasını koruma duygusuyla seçimlere katılacaksa, 7 belediyesi ve bunun yanında birkaç noktamız var, bunlar bizim kırmızı çizgimiz, bunlar hiçbir tartışmaya fırsat vermeden adaylarımızın olacağı yerler. Ve 2024 seçimlerinden öngördüğümüz o başarı seviyesini yakalamak olacak. Alınacak sonuçlarla önümüzdeki dönemin iktidar yapısı da ana muhalefet yapısı da bu ittifakı oluşturan partilerin içinden çıkacak, bunu artık gördük. Bu durumda 1 Nisan 2024'ten itibaren ilk hedefimiz 2028 milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri olacaktır."

Türkiye'nin dünya konjonktüründe çok önemli ve sıkıntılı bir lokasyonda yer aldığına dikkati çeken Aksakal, Gazze'de yaşananlara ilişkin de "Gazze'de yaşananlar sıradan bir işgal, sıradan bir soykırım girişimi olayı değildir. Amerika Birleşik Devletleri'nin bu bölgede ortaya koyduğu düşüncesinin son noktasını gerçekleştirme girişimleridir. Yine bu bölgenin sahibi ve koruyucusu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir." dedi.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız