İstanbul
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.579,77 %-0.90
Muhalif. CHP’den ”Kent Konseyleri Çalıştayı”

CHP’den ”Kent Konseyleri Çalıştayı”

Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: ”İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında halkın iradesini hiçe sayan hukuksuz bir karar verildi, 16 milyon İstanbullunun iradesi, talimatlı bir mahkeme kararıyla mahkum edildi”

CHP’den ”Kent Konseyleri Çalıştayı”
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında halkın iradesini hiçe sayan hukuksuz bir karar verildi." dedi.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, CHP Kent Konseyleri Masası tarafından Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesislerinde düzenlenen Kent Konseyleri Çalıştayı'na katıldı.

Torun, CHP Kent Konseyleri Masası'nın, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut'un koordinasyonunda 6 ay içinde verimli çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi. Bugün de panel ve çalıştay programı kapsamında Ankara'da bir araya gelindiğini ifade eden Torun, amaçlarının kent konseylerinin güçlendirilmesi, sorunların belirlenmesi ve çözüm önerilerinin ortaya konulması olduğunu belirtti.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verdiği mahkumiyet kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Torun, "İmamoğlu hakkında halkın iradesini hiçe sayan hukuksuz bir karar verildi. 16 milyon İstanbullunun iradesi, talimatlı bir mahkeme kararıyla mahkum edildi. Şunu herkesin bilmesi gerekir, İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin arkasında hangi hastalıklı irade varsa bu kararın arkasında da aynı hastalıklı irade vardır. O zamanki irade kaybetmiştir, bu da kaybetmeye mahkumdur. Çünkü o günkü irade ne kadar korkaksa, bugünkü irade de o kadar korkaktır." şeklinde konuştu.

"YSK üyeleri bunu niye üzerine alındı, bilmek mümkün değil"

Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İmamoğlu hakkında verilen mahkumiyet kararıyla ilgili yaptığı "İstinaf ve Yargıtay onaylarsa bir süreci daha var. Orada benim düşürebilme hakkım yok ama açığa alma hakkım var." değerlendirmesini eleştirdi.

Anayasa'nın 127'nci maddesine göre, bir belediye başkanının ancak göreviyle alakalı bir suç sebebiyle görevden uzaklaştırılabileceğini belirten Torun, şunları kaydetti:

"Soylu, 'Ben bu davanın tarafı değilim' diyor. 'Ekrem İmamoğlu o sözleri bana söyledi' diye dava açan sen değil misin? Sen 'bana söylendi' diyorsun, hakim YSK üyelerine hakaretten ceza veriyor. Biz sana söylendiğini biliyoruz. YSK üyeleri bunu niye üzerine alındı onu da bilmek mümkün değil. Bir yandan 'YSK üyelerine söyledi' diyorsun bir yandan da 'Zihninde ben varım' diyorsun. Böyle bir tezatı ancak sen ifade edersin."

Moderatörlüğünü Kent Konseyleri Masası Koordinatörü CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut'un yaptığı çalıştay, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız