İstanbul
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3984 %0.03
55,3183 %-0.04
6.575,17 %-0.48
83.436,01 %0.25
Muhalif. CHP Sözcüsü Öztrak, MYK toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu:

CHP Sözcüsü Öztrak, MYK toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu:

”CHP ile herhangi bir terör örgütünü ’Pazarlık yaptı’ diye bir araya getirmek bühtandır, ayıptır” ”14 Mayıs’ta Türkiye seçimini yapacak. 15 Mayıs sabahı Türkiye’nin 13. cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacak”

CHP Sözcüsü Öztrak, MYK toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu:
Okunma Süresi: 3 dk

ANKARA (AA) CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "CHP ile herhangi bir terör örgütünü 'Pazarlık yaptı.' diye bir araya getirmek bühtandır, ayıptır." dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Toplantı devam ederken açıklamada bulunan Parti Sözcüsü Öztrak, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Mehmetçiğe zamanında emir verilmediğini savundu.

Bir yöneticinin sorumluluklarından vazgeçemeyeceğini vurgulayan Öztrak şunları kaydetti:

"Bu ülkeyi 21 yıldır yönettiklerini iddia edenler sebebi oldukları 50 bin can kaybının sorumluluğundan asla kaçamaz. İş başında olduğu 21 yılda 9 kez imar affı çıkaran kim? Çıkardığı imar aflarıyla depreme dayanıksız binaları affeden kim? 2018'de çıkardığı imar affıyla seçim meydanlarında 'Hayırlı olsun.' diye böbürlenen kim?"

Hesaplamalarına göre deprem nedeniyle fiziki ve beşeri sermaye kaybının 126 milyarı bulduğunu ifade eden Öztrak, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) raporuna göre depremin bölgedeki çalışma saatlerinde yüzde 16'lık bir kayba neden olduğunu söyledi.

Öztrak, Cumhur İttifakı'nın Yeniden Refah Partisi ile imzalanan protokolde, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının Hazine’yi fonlamasının önündeki engellerin kaldırılması" hükmünün yer aldığına dikkati çekti.

Enflasyon ve asgari ücrete de değinen Öztrak şöyle devam etti:

"Bugün dünyada gıda fiyatları düşerken bizde arşa çıktıysa, bir kilo kıyma 300 lirayı aştıysa, bir kilo soğan bugün 20 lirayı bulduysa, yumurtanın kartonu 90 liraya, karton sütün litresi 30 liraya dayandıysa bunun sorumlusu kim? Bugün gerçek işsizlerimizin sayısı 8 milyon civarındaysa, 1 milyon 79 bin üniversite mezunumuz işsizse, 3 milyon gencimiz Ne bir işte çalışıyor, ne de okuyorsa bunun sorumlusu kim? Tabii ki 'Ekonominin sorumlusu benim, ben.' diyen Erdoğan."

Uluslararası Tahkim Mahkemesinin kararı

Türkiye ve Irak arasındaki anlaşmazlıkla ilgili, Uluslararası Tahkim Mahkemesinin verdiği karara da değinen Öztrak, "Türkiye Irak'a tazminat ödeyecek mi? Ödeyecekse ne kadar tazminat ödeyecek? Irak yönetimi Türkiye'ye tazminat ödeyecekse bu tazminatın tutarı ne kadardır? Enerji Bakanlığı bu rakamları milletten neden saklıyor?" diye sordu.

Öztrak, Türkiye'nin potansiyeli yüksek bir ülke olduğunun altını çizerek "14 Mayıs'ta Türkiye seçimini yapacak. 15 Mayıs sabahı Türkiye'nin 13. cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacak." dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtladı

Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Öztrak, sorular üzerine, "CHP ile herhangi bir terör örgütünü 'Pazarlık yaptı.' diye bir araya getirmek bühtandır, ayıptır." ifadesini kullandı.

MHP'nin 14 Mayıs'taki seçimlere kendi amblemi ve listesiyle gireceği yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine Öztrak, "Seçimi kaybedeceğini anlayan Cumhur İttifakı'nın tarafları öyle anlaşılıyor ki aralarında kavga etmeye başladılar." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız