İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3488 %0.18
55,3802 %-0.03
6.620,08 %1.13
82.082,01 %-1.08
Muhalif. CHP Grup Başkanvekili Başarır, partisinin Malatya İl Kongresi’nde konuştu:

CHP Grup Başkanvekili Başarır, partisinin Malatya İl Kongresi’nde konuştu:

”Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na televizyonda, kongrelerde, sokakta, il teşkilatlarında hiç kimseye saygısızlık yaptırmam. Bu partinin bir demokrasi geleneği var”

CHP Grup Başkanvekili Başarır, partisinin Malatya İl Kongresi’nde konuştu:
Okunma Süresi: 3 dk

MALATYA (AA) CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na televizyonda, kongrelerde, sokakta, il teşkilatlarında hiç kimseye saygısızlık yaptırmam. Bu partinin bir demokrasi geleneği var." dedi.

Başarır, CHP Malatya İl Başkanlığının, Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen olağan kongresinde divan başkanlığı yaptı.

Mevcut İl Başkanı Barış Yıldız ve Yunus Gök'ün aday olduğu kongrede konuşan Başarır, iki büyük depremde büyük acılar yaşayan Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini iletti, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Parti olarak kurultaya gittiklerini, ilçe kongrelerini yaptıklarını ve il kongrelerinin sürdüğünü dile getiren Başarır, şöyle konuştu:

"Genel başkanımızı seçeceğiz. Biz oydu, buydu ya da işte keskin bir şekilde mücadele edip kavga edecek insanlar değiliz. Ben partinin Grup Başkanvekiliyim. Burada söylüyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na televizyonda, kongrelerde, sokakta, il teşkilatlarında hiç kimseye saygısızlık yaptırmam. Bu partinin bir demokrasi geleneği var. Biz bir AKP, bir MHP değiliz. Kuruluş amacımız bu ülkeye demokrasiyi, çok sesliliği getirme. Kaybedeceğimizi bile bile çok partili hayata geçip gönül rahatlığıyla iktidarı Adnan Menderes'e vermiş bir partinin milletvekiliyim ben. Zaten bu nezaketi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da gösteriyor. Aday olan, olmak isteyen arkadaşlar, zaten Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Bülent Ecevit, Sayın İsmet İnönü... Onları var eden şey bu nezaketleri, bu demokrasiye olan inançları. Ama görüyorum ki 'o değişimci, o genel merkezci', hayır öyle bir ayrım yok arkadaşlar. Bak burada iki tane pırıl pırıl aday yarışacak ve biri kazanacak. Birisi Barış'ı, birisi Yunus'u destekleyecek ve buradan kol kola çıkacağız. Ama 'niye aday oldu' deme hakkımız yok kimseye bizim."

"Herkes kurultaydaki sonuca saygı gösterecek"

CHP'nin 5 Kasım'da kurultay yapacağını anımsatan Başarır, "Genel Başkanımızla beraber yarışacak arkadaşlara hepimiz kucak açıp demokrasi çerçevesinde alkış tutmalıyız. Ha şunu söylüyorlar 'Genel Başkan kazanırsa şu olur, değişimciler kazanırsa bu olur.' Hayır arkadaşlar herkes kurultaydaki sonuca saygı gösterecek. Kurultaydan çıkan arkadaşımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğunda oturacak. Biz saygı duyacağız." dedi.

Geçmişi bırakıp geleceğe bakmak gerektiğini ifade eden Başarır, "Geçmişte o oldu, bu oldu, şu oldu. Ama oldu, doğru. Biz geleceğe bakalım. Biz bundan sonrasına bakalım. Partiyi kesin belirlenmiş, hukuk kuralları kurtarır. Yoksa Abdullatif Şener örneğini, Bekaroğlu örneğini, buna benzer örnekleri görürsünüz. O yüzden benim sizden isteğim, örgütlerimden isteğim, delegelerimden isteğim bugün buradan çıkacak Malatya kurultay delegelerimden isteğim birilerine razı olmayın lütfen. 'Özgür Özel'ci, Kemal Kılıçdaroğlu'cu.' Hayır, öncelikle hepimiz Mustafa Kemal'ciyiz. Taraf olacağınız tek konu bu partiye barışı, huzuru, demokrasiyi getirmek olsun. Ayrışmak değil." diye konuştu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız