İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.176,95 %-0.42
Muhalif. CAFERİDER Evrensel Aşura Matem Merasimi Basın Ödülleri sahiplerini buldu

CAFERİDER Evrensel Aşura Matem Merasimi Basın Ödülleri sahiplerini buldu

Anadolu Ajansı Muhabiri Kaan Bozdoğan bu yıl Evrensel Aşura Matem Merasimi kapsamında hazırladığı haber dolayısıyla ödüle layık görüldü

CAFERİDER Evrensel Aşura Matem Merasimi Basın Ödülleri sahiplerini buldu
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından düzenlenen Evrensel Aşura Matem Merasimi Basın Ödülleri, törenle sahiplerine verildi.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Bağcılar'da bir otelde gerçekleştirilen törende, Kerbela olayının kimi zaman siyasi kimi zaman bireysel dünyevi maksatlarla kullanıldığını, bu durumun Hz. Hüseyin'in davasını gölgelediğini belirtti.

Söz konusu sebeplerle Kerbela katliamının da bugüne kadar yeterince tanıtılamadığını dile getiren Özgündüz, Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin'in hayatından kesitler anlattı.

Özgündüz, İslam'ın, Müslümanların ve insanlığın değeri olduğunu vurguladığı Hz. Hüseyin'in özgürlük hareketinin öncüsü olduğunu kaydetti.

CAFERİDER Başkanı Hasan Babur ise İstanbul'un kurtuluş günü dolayısıyla başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri rahmetle andı.

Babur, basın ödülleri etkinliğini 9 yıl aradan sonra ilk kez bu yıl düzenlediklerine dikkati çekti.

Kerbela olayının kutsal olduğuna ve 14 asırdır gelecek nesillere yol gösterdiğine vurgu yapan Babur, Kerbela'nın dünyanın her köşesinde yad edildiğini ifade etti.

Babur, kendi inanç değerleri adına yapılan her programa kendisinin ya da dernek temsilcilerinin katkı sunabileceğini söyledi.

AA muhabirine ödül

CAFERİDER Başkanı Hasan Babur, konuşmasının ardından, Hz. Hüseyin ve yakınlarının Kerbela'da şehit edilişinin 1383. yılında düzenlenen Evrensel Aşura Matem Merasimi kapsamında hazırladığı haber dolayısıyla Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Kaan Bozdoğan'a ödülünü takdim etti.

CNN Türk, NTV, Hürriyet gazetesi, İhlas Haber Ajansı ve ANKA Haber Ajansı temsilcilerinin de ödül aldığı programda Cem TV'ye onur ödülü verildi.

Dernek yöneticileri ve ödüle layık görülen medya mensupları program sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız