İstanbul
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2203 %0.03
55,2099 %0.14
6.529,87 %0.42
83.029,50 %-1.07
Muhalif. Burdur’da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Burdur’da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Burdur’da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı
Okunma Süresi: 1 dk

BURDUR (AA) Burdur'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon ile kortej yürüyüşü düzenlendi.

Burdur Valisi Türker Öksüz, eşi Meral Öksüz, bir otelde gerçekleştirilen resepsiyonda davetlileri karşıladı.

Öksüz, burada yaptığı konuşmada, tarihten silinmek istenen bir milletin küllerinden yeniden doğduğunu söyledi.

Cumhuriyet'in köklü medeniyetlerinin dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Öksüz, "Milletimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 100 yıl önce hilalin bahtını açarak geleceğin kapısını aralamış, vatanın kara talihini aydınlatmıştır." dedi.

Resepsiyonda, Cumhuriyet'in 80. yılında dönemin valisi tarafından resim ve kompozisyon yarışmasında birinci seçilen öğrencilerin eserlerinin Cumhuriyet'in 100'üncü yılı için saklanan kutu açılarak eserler sahiplerine takdim edildi.

Kortej yürüyüşü düzenlendi

Resepsiyonun ardından Çatalpınarı mevkisinde toplanan kalabalık, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Burdur Belediyesince düzenlenen konserde Eypio, sahne aldı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz burada yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlıklar düzeyi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız