İstanbul
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1475 %0.10
55,3958 %-0.01
6.593,94 %0.02
85.388,21 %2.11
Muhalif. Bulgaristan’da Fenerbahçeliler Derneğinden 23 Nisan etkinliği

Bulgaristan’da Fenerbahçeliler Derneğinden 23 Nisan etkinliği

Bulgaristan’da Fenerbahçeliler Derneğinden 23 Nisan etkinliği
Okunma Süresi: 2 dk

SOFYA (AA) Bulgaristan'da Fenerbahçeliler Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

Başkent Sofya'daki Sofia Sport salonunda yapılan etkinliğe, Türkler ve Bulgaristan'daki soydaşların aileleri katıldı.

Bulgaristan Fenerbahçeliler Derneği Kurucu Başkanı Emir Buluş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bayramlarımızın, buradaki Türk cemiyeti ve gelecek nesillerimiz için kıymetli olduğu kanaatindeyiz." dedi.

Fenerbahçeliler Derneği olarak bu gibi kutlamaları geleneksel hale getirmek istediklerine işaret eden Buluş, şunları kaydetti:

"Burada hem çocuklarımız için hem biz yetişkinler için çok güzel bir etkinlik yaptığımıza inanıyorum. Ümit ediyoruz ki bu hem derneğimiz için hem de buradaki Türk cemiyeti için geleneksel hale gelecektir ve biz bunları sık sık yapmaya özen göstereceğiz."

Derneklerinin kuruluş amacının, hem Fenerbahçe'yi Bulgaristan'a tanıtmak hem de Türk toplumuna ve Türk değerlerine sahip çıkmak olduğunu aktaran Buluş, Bulgarca ve Türkçe olmak üzere iki dille yaşayan Türk ailelerini ve çocuklarını bir araya getirmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Bu arada, şenliğe katılan yazar İlkay Aydoğan, kaleme aldığı "Bal Cambazı" adlı kitabını tanıttı ve masal çemberi etkinliğinde çocuklarla bir araya geldi.

Bir yandan kitabının imza günü dolayısıyla, diğer yandan da masalını çocuklarla paylaşmak için bayrama katılım davetini kabul ettiğini anlatan Aydoğan, "Bu etkinliğin, Türk çocukları adına dilimizi anlama, anlamlandırma adına önemli olduğunu düşünüyorum. Bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz." diye konuştu.

23 Nisan kutlamasına katılan Samile Tozkoparan da "İki çocuğumla birlikte Sofya'da yaşıyorum. Beş yaşındalar. Burada okula gidiyorlar. Türkiye'den geldik buraya. Burada hem Türkçe hem Bulgarca öğrendiler. Evde Türkçe konuşuyoruz, okulda Bulgarca eğitim alıyorlar." bilgisini paylaştı.

Çok dilli çocukların daha zengin bir dünyayı algılama fırsatına sahip olduğunu vurgulayan Tozkoparan, "Çocuklarım, Türkçe ve Bulgarca ile birlikte büyüyorlar. Bu, onlar için çok büyük bir zenginlik. Aynı zamanda bugün burada milli bayramımızı kutlama imkanımız oldu. Bu, bizim için çok büyük bir nimet. Sofya'da bunu kutlayabilmek çok, çok güzel." sözlerini sarf etti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız