İstanbul
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
83.079,03 %0.65
Muhalif. Bugün New York Borsası’nda açılış gongunu Martı çalacak

Bugün New York Borsası’nda açılış gongunu Martı çalacak

Martı CEO’su Oğuz Alper Öktem: ”İşimizi her zamankinden daha iyi yapmanın ve değer yaratmanın peşinde olacağız”

Bugün New York Borsası’nda açılış gongunu Martı çalacak
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) New York Borsası'nda açılış gongunu bugün Martı çalacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Martı'nın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Oğuz Alper Öktem yönetim ekibiyle birlikte dünyanın en büyük borsasının açılış gongunu çalmak üzere bugün TSİ 16.30'da balkonda olacak.

Hisseleri MRT koduyla işlem görmeye başlayan Martı'nın bugün katılacağı seremoniyle Türk bayrağı da New York Borsası'nda (NYSE) dalgalanacak.

New York Borsası ayrıca kuruluşundan dört yıl sonra New York Borsası'nda hisseleri işlem gören Türkiye'nin en genç teknoloji girişimi olarak tarihe geçen Martı onuruna bir dizi kutlama etkinliği düzenleyecek.

New York Borsası üst yöneticileri tarafından ağırlanacak olan Öktem, 231 yıllık Borsanın anı defterini imzalayacak ve plaket alacak. Martı onuruna ayrıca New York Borsası tarafından ABD ve Türk iş dünyası temsilcileri ile uluslararası yatırımcıların katılımıyla bir de davet verilecek.

Martı, halka arzdan yaklaşık 60 milyon dolar kaynak yarattı

Verilen bilgiye göre, Türkiye'de paylaşımlı, elektrikli, çevreci ulaşımı daha da yaygınlaştırmak isteyen Türkiye'nin "tek" ölçeklenmiş mobilite şirketi Martı, bu hedefle sermayesini arttırmak ve daha çok kaynak yaratmak için New York Borsası'nda halka açılmaya karar vermişti. Martı, halka arzdan yaklaşık 60 milyon dolar kaynak yarattı.

Martı'nın dünyanın önde gelen şirketlerinin işlem gördüğü New York Borsası'nda işlem görmesinin Türk teknoloji (startup) girişimlerinin dünya ligine yükselebilmesinin de yolunu açması bekleniyor.

Halka arz etkinlikleri için ABD'ye gitmeden önce çalışanlarına hitaben bir mesaj yayımlayan Oğuz Alper Öktem, uzun ve çetin bir mücadeleye başladıklarını, kalıcı olmak için bir oyun planına sahip olduklarını aktardı.

Mesajında borsaya yeni kote olan bir şirketin hisse performansında volatilite yaşanmasının, yani ilk birkaç ay hisse fiyatının yükselmesi ya da düşmesinin olağan bir seyir olacağını bildiren Öktem, "Ancak bizim için önemli olan, iş planımız ve uzun vadeli başarımıza inanan Amerikalı kurumsal yatırımcılardan milyarlarca liralık yeni finansmana ulaşmış olmamızdır. İşimizi her zamankinden daha iyi yapmanın ve değer yaratmanın peşinde olacağız. Ve göreceksiniz ki, orta vadede çok daha farklı bir noktada olacağız. Şimdi bayrağımızı göndere çekmenin haklı gururunu hep birlikte yaşayalım, bu tarihi anın keyfini çıkaralım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız