İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.820,14 %0.22
Muhalif. Bosna Hersek’te 12. Uluslararası Bursluluk Fuarı düzenlendi

Bosna Hersek’te 12. Uluslararası Bursluluk Fuarı düzenlendi

Bosna Hersek’te 12. Uluslararası Bursluluk Fuarı düzenlendi
Okunma Süresi: 2 dk

SARAYBOSNA (AA) Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, 12. Uluslararası Bursluluk Fuarı düzenlendi.

Saraybosna Üniversitesince organize edilen tek günlük fuarda, arasında Türkiye'nin de bulunduğu 17 ülkeden katılımcılar, öğrencilere sağlanan burs ve eğitim fırsatlarını tanıtma imkanı buldu.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Faruk Berat Akçeşme, Türkiye'deki uluslararası öğrenci sayısının arttığına işaret ederek "Balkanlar'dan da iyi bir teveccüh var. Türkiye'de 200'ün üzerinde üniversitenin neredeyse hepsinde uluslararası öğrenci var. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) organize ettiği Türkiye Burslarını tanıtmak için buradayız." dedi.

Kültür ve Tanıtma Müşaviri Ahmet Atabaş da Türkiye Burslarının uluslararası öğrencilere yönelik olduğunu belirterek "Yaklaşık 30 yıldır bu burslar veriliyor. Türkiye Bursları, en kapsamlı burs programlarından birisi. Aylık burs dışında konaklama, sağlık hizmetleri, uçak bileti gibi olanaklar da sağlanıyor." diye konuştu.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı Erasmus Ofisinden Seda Sakarya ise 2010'da kurulan üniversitede Bosna Hersek'ten öğrencilerin de olduğunu belirterek yüzde 25 ila yüzde 100 burs imkanı sağladıklarını söyledi.

Fuara en büyük katılım Fransa'dan olurken Fransa'nın Saraybosna Büyükelçisi Christine Toudic, 200'den fazla Bosna Hersekli öğrencinin ülkelerinde eğitim gördüğünü belirtti.

Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rifat Skrijelj de geleneksel hale gelen fuarın bu yıl da düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek fuarın, öğrencilerin birçok imkanı tanıma ve haberdar olma bakımından önemli olduğunu kaydetti.

Fuar, yerel saatle 10.0015.00'te gezildi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız