İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.631,59 %-0.65
Muhalif. Berlin Teknik Üniversitesinde Müslümanların kurduğu dernek 35. yıl dönümünü kutladı

Berlin Teknik Üniversitesinde Müslümanların kurduğu dernek 35. yıl dönümünü kutladı

Berlin Teknik Üniversitesinde Müslümanların kurduğu dernek 35. yıl dönümünü kutladı
Okunma Süresi: 2 dk

BERLİN (AA) Almanya’da Berlin Teknik Üniversitesinde Müslüman öğrencilerin kurduğu ASES Derneği kuruluşunun 35. yıl dönümünü kutladı.

Üniversitenin ana binasındaki salonda düzenlenen törene mevcut dernek üyelerinin yanı sıra derneğin kurulduğu yıllarda faaliyet gösteren eski üye ve yöneticiler de katıldı.

Çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu ASES Derneği Başkanı Zehra Eres, 35. yıl dönümünü kutlamanın bu derneğin ne kadar canlı olduğunu ve büyüdüğünü gösterdiğini belirterek, “Bunu eski dernek üyelerinin de törene katılmasıyla gördük. Sadece öğrencilik döneminde değil, üniversiteden ayrıldıktan sonra eski öğrencilerin bu derneğe bağlı olduğunu gösterdiler.” diye konuştu.

Biyoteknoloji bölümünde eğitim gören Eres, derneğin üniversitede Müslümanların sesi olduğunu belirtti.

Eres, sadece Berlin Teknik Üniversitesinde değil, şehirdeki diğer üniversitelerde eğitim gören öğrencilerle de temasta olduklarını, Müslüman öğrencileri bir araya getirmeyi amaçladıklarını anlattı.

Dernek üyesi Ürdünlü öğrenci Dia elSaid de Berlin’e öğrenim için 7 yıl önce geldiğini, 4,5 yıldan beri de ASES üyesi olduğunu ifade ederek, "Ases benim için bir aile oldu." dedi.

Yenilenebilir enerji alanında eğitimini sürdüren Said, derneğin Almanya dışından Berlin’e gelen Müslüman öğrenciler için bir "koruma alanı" olduğunu kaydetti.

ASES’in kurucuları arasında yer alan Yusuf Pala da geçmişten bu yana derneğin öğrencilere üniversite hayatının kolay geçmesine yardım etmesinin yanı sıra sosyal, kültürel ve akademik alanda faaliyetlerde de bulunduğu anlatarak, "Derneğin 35 yıl sonra da bu hizmetleri sürdürmesini görmek beni mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Kuranı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlikte dernek çalışmalarına ilişkin video gösterimi ve gönüllü çalışmalarının önemi hakkında sunum yapıldı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız