İstanbul
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5295 %0.11
55,6511 %0.00
6.643,04 %0.12
82.056,01 %1.65
Muhalif. Basketbol: Şampiyonlar Ligi

Basketbol: Şampiyonlar Ligi

Galatasaray Nef: 100 Limoges: 73

Basketbol: Şampiyonlar Ligi
Okunma Süresi: 2 dk

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Ademir Zurapovic (Bosna Hersek), Michal Proc (Polonya), Martin Vulic (Hırvatistan)

Galatasaray Nef: McGee 14, Ennis 12, Floyd 6, Göksenin Köksal, Caloiaro 18, Ristic 18, Russell 20, Sadık Emir Kabaca 6, Muhaymin Mustafa 3, Yunus Emre Sonsırma, Tan Yıldızoğlu, Hummer 3

Limoges: Graves, Hawkins 5, Lang 8, Wojciechowski 5, Yeguete 6, Ugolin 10, Schilling 8, Kyzlink 16, Graves 13, Desseignet 2, Nkombou, Mbaka

1. Periyot: 2020

Devre: 4837

3. Periyot: 7355


İSTANBUL (AA) Galatasaray Nef Erkek Basketbol Takımı, Şampiyonlar Ligi son 16 turu K Grubu'ndaki ilk maçında konuk ettiği Fransa temsilcisi Limoges'u 10073 yendi.

Müsabakanın başında Caloiaro ve McGee ile sayı bulan sarıkırmızılılar, 2. dakikada 72 üstünlük kurdu. Rakibinin 120'lık seri yakalamasına engel olamayan Galatasaray, 5. dakikayı 147 geride geçti. Sonrasında iyi savunma yapan ve oyunun kontrolünü ele geçiren sarıkırmızılı ekip, Ristic'in 9. dakikadaki 3 sayılık basketiyle öne geçti: 2018. Ancak ilk çeyrek 2020 eşitlikle sona erdi. Galatasaray'da Ristic, Caloiaro ve McGee'nin skor ve ribaunt performansları ön plana çıktı.

İkinci periyodun başında rakibinin alan savunmasına iyi hücum eden Galatasaray Nef, ilk 1,5 dakikada 80'lık seri yakaladı. İyi oyununu sürdüren sarıkırmızılılar, 19. dakikanın sonunda 14 sayılık (4632) üstünlük kurdu. "Cimbom", mücadelenin devre arasına da 4837 önde girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına da iyi başlayan Galatasaray, 25. dakikayı 20 sayı farkla (6242) önde geçti. Bir dakika sonra Caloiaro'nun serbest atıştan bulduğu basketlerle farkı 22 sayıya (6442) çıkaran sarıkırmızılı ekip, periyodu da 7355 önde tamamladı.

Son çeyrekte farkın erimesine izin vermeyen Galatasaray Nef, parkeden 10073 galip ayrıldı.

Sarıkırmızılı ekipte ilk maçına çıkan yeni transfer Russell, 20 sayıyla maçın en skoreri oldu. Caloiaro ve Ristic 18'er, McGee 14, Ennis 12 sayıyla galibiyette önemli rol aldı.

Konuk takımda ise Kyzlink 16 sayı ile takımının en skoreri oldu.

Mücadeleyi Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk, yönetim kurulu üyeleri, Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, futbol takımı teknik direktörü Okan Buruk, futbolcu Lucas Torreira, eski futbolculardan Arda Turan da salonda izledi.

Galatasaray Nef bir önceki aşamada Hapoel Holon, Ooestende ve Legia Varşova'nın yer aldığı grubu 6 maçta 4 galibiyet, 2 yenilgiyle ilk sırada tamamlamıştı. Limoges ise F Grubu'nu üçer galibiyet ve beraberlik sonunda 3. sırada tamamlayarak son 16 turuna kalmıştı.

Son 16 turu maçları 22 Mart'ta sona erecek ve gruplarını ilk 2 sırada bitiren takımlar, çeyrek finale kalacak.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız