İstanbul
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,9826 %0.09
55,7662 %-0.00
6.508,98 %-3.44
83.816,02 %-0.76
Muhalif. Bakan Kurum Malatya’nın Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerini ziyaret etti

Bakan Kurum Malatya’nın Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerini ziyaret etti

Bakan Kurum Malatya’nın Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerini ziyaret etti
Okunma Süresi: 2 dk

MALATYA (AA) Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin etkilediği Malatya'nın Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerini ziyaret etti.

Bakan Kurum, ilk olarak Akçadağ ilçesinde yapımı süren konut ve iş yeri alanında incelemelerde bulundu, ilgililerden bilgi aldı.

Kurum, daha sonra, yapımı tamamlanan deprem konutlarına geçerek, burada evine yerleşen 3 çocuk babası Servet Doğan (50) ve ailesini ziyaret etti.

Aileye geçmiş olsun dileklerini ileten Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini söyledi.

Depremin ilk anından itibaren hep birlikte mücadele verdiklerini, vatandaşların da desteğiyle çalıştıklarını kaydeden Kurum, şöyle konuştu:

"Devlet olarak milletimizle el ele afet bölgemizin ayağa kalkması için gereken her türlü mücadeleyi vermeye çalıştık. 6 Şubat sonrasında bir taraftan enkaz kaldırdık, bir taraftan hasar tespiti yaptık, bir taraftan yeni konutların yerlerini seçtik, temellerini attık. Hamdolsun bugün de evinize gelip mutluluğunuza şahitlik ediyoruz. Bizim için en güzeli bu. Bize dua ediyorsunuz ya, bizim için en büyük mutluluk bu. Burada, bu sağlam evlerde, ailenizle, çocuklarınızla huzur içerisinde yaşıyorsunuz. Bizim tek isteğimiz bu."

Servet Doğan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Allah Cumhurbaşkanı'mızı ve kadrolarını başımızdan eksik etmesin. Görüyorsunuz güzel evimiz var." dedi.

Doğanşehir ilçesine ziyaret

Kurum, daha sonra Doğanşehir ilçesine geçerek, konteynerde hizmet veren esnafı ziyaret etti, sorunları dinledi.

Çay ocağında vatandaşlarla çay içen Kurum, buradaki konuşmasında, ilçede 2 bin 100 hak sahibi olduğunu belirtti.

İlçede kalıcı konut inşaatlarının devam ettiğini belirten Kurum, "676 konutumuzu şehrin çeperlerinde, belirlediğimiz alanlarda yapıyoruz ve bunların 349'unu da bitirdik. Teslimlerini yine Doğanşehirli kardeşlerimize yapmaya başladık. Geri kalan yaklaşık 600 civarındaki konutumuzu ve iş yerimizi de şehrin merkezi Doğu Mahallesi'nde yapacağız. İstiyoruz ki Doğanşehir yaşasın, Doğanşehir'in ticareti devam etsin." dedi.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız