İstanbul
Parçalı bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2009 %0.06
55,0419 %-0.67
6.512,28 %-1.08
83.588,00 %-3.18
Muhalif. Bağdat Büyükelçisi Güney, Kerkük’ü ziyaret etti

Bağdat Büyükelçisi Güney, Kerkük’ü ziyaret etti

Bağdat Büyükelçisi Güney, Kerkük’ü ziyaret etti
Okunma Süresi: 2 dk

KERKÜK (AA) Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Irak'ın Kerkük kentini ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu.

Kerkük Valilik binasını ziyaret eden Büyükelçi Güney, Vali Rakan Said elCuburi ile bir araya geldi.

Güney, basına yaptığı açıklamada, Kerkük ziyaretinin yerel seçimlerin arifesine denk geldiğini, Kerkük'te yoğun bir siyasi gündemin olduğunu da bildiğini söyledi.

Seçimlerin Kerkük'e ve tüm Irak halkına hayırlı olmasını dileyen Güney, kentte demokratik ve olgunluk içinde yürütülen bir seçim rekabeti gördüklerini belirtti.

Burada ikili ticaret ve ekonomi konularını muhataplarıyla ele alacaklarını ifade eden Güney, bu konuda mümkün olduğunca geniş yelpazede siyasi partileri ziyaret edeceklerini aktardı.

Temel hedeflerinin Türkiye ile Kerkük vilayetinin tüm unsurları arasında ticari, ekonomik, beşeri ve eğitim ilişkilerini artırmak olduğuna dikkati çeken Güney, "Vali Cuburi ile yaptığımız toplantıda özellikle eğitim alanında, buradaki Maarif Okullarının sayısının artırılması ve önümüzdeki vadede bir Türk üniversitesinin kurulması için gerekli çalışmaları başlatma konusunda mutabık kaldık." ifadelerini kullandı.

Vali Cuburi'den "Türkiye'nin desteklerini unutmadık" mesajı

Vali Cuburi de Büyükelçi Güney'in Kerkük'ü ziyaret etmesinden memnuniyetini dile getirdi. Cuburi, Türkiye'nin her zaman Kerkük ve Irak halkının yanında olduğunu unutmadıklarını söyledi.

Irak'ın en zor dönemlerinde, terör olayları sırasında yaralıların Türkiye'de tedavi edilmesi gibi birçok konuda Türkiye'nin kendilerine hep destek olduğunu aktaran Cuburi, Kerkükİstanbul uçuşlarını başlatarak Kerkük'ü dünyaya bağlayan ilk ülkenin de Türkiye olduğunu hatırlattı.

Toplantının verimli geçtiğini söyleyen Cuburi, Kerkük Ticaret Odası aracılığıyla Kerkük ile Türkiye arasındaki ticari ilişkileri artırma konularının ele alındığını bildirdi.

Cuburi, Kerkük'ün eğitim alanında desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, "Kerkük Üniversitesi ile Türkiye'deki üniversiteler arasında önemli işbirliğinin sağlanmasını konuştuk." dedi.

Güney'den Irak Türkmen Cephesine ziyaret

Büyükelçi Güney, Kerkük temasları kapsamında daha sonra Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanlığına geçti. Güney, burada ITC Başkanı Hasan Turan ile bir araya geldi.

ITC Başkanlığı, GüneyTuran görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Türkmenlerin Irak'ta ulusal prensiplere bağlı olarak ulusal haklarının elde edilmesi yolunda önemli adımlar atmaya devam ettiğine vurgu yapıldı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız