İstanbul
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2192 %0.03
55,3497 %0.38
6.536,79 %0.52
81.772,00 %-1.98
Muhalif. BMC’nin otobüsü ASELSAN ile elektriklendi

BMC’nin otobüsü ASELSAN ile elektriklendi

BMC’nin 12 metrelik otobüsü PROCITY, ASELSAN tarafından geliştirilen motorla elektrikli hale getirildi Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı: ”Gelişmiş inovatif teknolojilerin kullanılacağı yeni taşıtları tüketicilerle buluşturacağız. ASELSAN işbirliği çok daha güzel müjdelerin habercisi olacak”

BMC’nin otobüsü ASELSAN ile elektriklendi
Okunma Süresi: 1 dk

BRÜKSEL (AA) BMC tarafından üretilen 12 metrelik PROCITY otobüsü, ASELSAN tarafından geliştirilen motorla elektrikli hale getirildi.

BMC ve ASELSAN işbirliği ürünü elektrikli otobüs, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Expo Center'da düzenlenen dünyanın önde gelen ticari araç buluşmalarından Busworld Europe'ta tanıtıldı.

BMC'nin bünyesinde bulunduğu Tosyalı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, lansman törenindeki konuşmasında, holding olarak çeşitli alanların yanında Türk taşıt endüstrisine de yatırım yaptıklarını söyledi.

ASELSAN ile güçlerini birleştirerek bu alanda çok güzel eserler kazandıracaklarını vurgulayan Tosyalı, "Gelişmiş inovatif teknolojilerin kullanılacağı yeni taşıtları tüketicilerle buluşturacağız. Hidrojene yatırım yaparken solar teknolojilerdeki lider yatırımcı durumumuz, çelik yatırımlarımız devam edecek. ASELSAN işbirliği çok daha güzel müjdelerin habercisi olacak." dedi.

ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik de şirket olarak 70 kilovattan 7 megavata kadar motorlar ürettiklerini ifade etti.

Çelik, iki firmanın işbirlikteliğiyle 12 metrelik BMC otobüsünün elektrifikasyonunu sağlayacaklarını söyledi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız