İstanbul
Parçalı az bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
83.252,19 %0.44
Muhalif. Aydın Söke’de yeni belediye başkanı Mustafa İberya Arıkan oldu

Aydın Söke’de yeni belediye başkanı Mustafa İberya Arıkan oldu

Aydın Söke’de yeni belediye başkanı Mustafa İberya Arıkan oldu
Okunma Süresi: 2 dk

AYDIN (AA) Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel'in vefatının ardından belediye başkanlığına Mustafa İberya Arıkan seçildi.

Söke Belediye Meclisi, Tuncel'in vefatı sonrası yeni başkanı belirlemek için olağanüstü toplandı.

Toplantıya 31 meclis üyesinden 30'u katıldı.

Toplantıda CHP grubu, belediye başkanı adayı olarak Mustafa İberya Arıkan'ı gösterdi, CHP'li meclis üyesi Süleyman Yörük de aday olduğunu açıkladı.

Adayların üçte iki çoğunluğu alamaması nedeniyle üçüncü tura kalan seçimde 19 oy alan Arıkan, ilçenin yeni belediye başkanı seçildi.

Gazetecilere açıklama yapan Arıkan, "Keşke böyle olmasaydı. Keşke Levent başkanımız sağ olsaydı. Sağlıklı bir şekilde görevini yapabilseydi. Bir tarafım üzüntülü maalesef. Bir tarafım az da olsa mutlu. Umarım kalan sürede Söke'de eksik ne varsa birlikte yaparız." dedi.

Toplantıyı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Aydın milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Evrim Karakoz da takip etti.

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, solunum rahatsızlığı nedeniyle ocak ayında hastaneye kaldırılmış, bir süredir tedavi gördüğü İzmir'de 7 Haziran'da hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız