İstanbul
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0398 %0.04
55,2893 %-0.56
6.586,76 %0.54
84.786,01 %1.35
Muhalif. Avrupa trampolinde altına ulaşan Sinan, dünya ve olimpiyatta da ”ilk”lerin peşinde

Avrupa trampolinde altına ulaşan Sinan, dünya ve olimpiyatta da ”ilk”lerin peşinde

Trampolin Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda gençlerde ilk altın madalyayı kazanan milli sporcu Sinan Cankurt: ”Olimpiyatlara daha uzun bir yolculuk var. Olimpiyatlara kadar tekrar madalyalar almak istiyorum. Trampolinde olimpiyata katılan ilk sporcu olmak, katıldığımda da madalya almak istiyorum”

Avrupa trampolinde altına ulaşan Sinan, dünya ve olimpiyatta da ”ilk”lerin peşinde
Okunma Süresi: 2 dk

BOLU (AA) ZAFER GÖDER Trampolin Cimnastik Avrupa Şampiyonası'nda kürsünün zirvesinde yer alarak Türkiye'ye gençlerde ilk altın madalyayı getiren Sinan Cankurt, başarısını 2025 Dünya Şampiyonası ve 2028 Yaz Olimpiyat Oyunları'na da taşımak istiyor.

Portekiz'in Guimaraes kentinde, 37 Nisan tarihlerinde düzenlenen şampiyonada genç erkekler kategorisinde 53.740 puan alarak kariyerinde ve ülke tarihinde gençlerde ilk altın madalyayı kazanan 14 yaşındaki Cankurt, Bolu'nun Karaçayır Mahallesi'ndeki salonda çalışmalarını sürdürüyor.

Kasım 2022'de Bulgaristan'daki Trampolin Cimnastik Dünya Yaş Grupları Şampiyonası'nda 1112 yaş kategorisinde de birincilik elde eden Cankurt, bu yıl ulusal organizasyonlarda başarılı olup 2025'teki Dünya Şampiyonası'na altın madalya için gitmek istiyor.

Türkiye'ye gençlerde dünya klasmanında da ilki yaşatmayı hedefleyen milli trampolinci, 2028'de ABD'nin Los Angeles kentinde düzenlenecek Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılma ve kürsünün zirvesinde yer alarak başarılarını taçlandırma hayali için çalışıyor.


"Dünya şampiyonasına daha sıkı hazırlanacağız"


Sinan Cankurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa şampiyonasında bayrağı göndere çektirip, ailesini ve Türk milletini gururlandırdığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Kazandığı madalyanın tarihte ilk olmasının kendisi açısından önemine değinen Cankurt, "Dünya şampiyonasına daha sıkı hazırlanacağız. Daha çok madalya ile döneceğiz. Arkadaşım Batu'yla bu sefer madalya alacağımıza eminim. Daha büyük başarılarla döneceğimize inanıyorum." dedi.

Cankurt, dünyada bireyselde madalya almayı ve senkronda da kesinlikle şampiyon olmayı hedeflediğini anlatarak, "Olimpiyatlara daha uzun bir yolculuk var. Olimpiyatlara gelene kadar yine madalyalar almak istiyorum. Trampolinde olimpiyata katılan ilk sporcu olmak, katıldığımda da madalya almak istiyorum." diye konuştu.

İlkokulda öğretmeninin kendisini seçmesiyle başladığı cimnastikte 7 yaşından bu yana hayatında büyük değişiklikler yaşadığını aktaran Cankurt, sporla hayatının düzene girdiğini kaydetti.

Cankurt, sporun eğitim hayatına olumlu etkilerini de gördüğüne işaret ederek, "Ödevlerimi daha disiplinli yaptım. Güzel çevrem oldu. Küçükken arkadaşlarım dışarıda oyun oynuyordu, ben buradan antrenman yapıyordum. Bazen sporu bırakma eşiğine geldim ama pişman değilim. İyi ki devam etmişim." ifadesini kullandı.

Herkese spor yapmayı öneren Cankurt, disiplinle devam edilmesi halinden başarı elde etmenin hayal olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız