İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3488 %0.18
55,3802 %-0.03
6.620,08 %1.13
82.082,01 %-1.08
Muhalif. Atlı ciritte 1. Lig’e Yükselme B Grubu müsabakaları Bayburt’ta başladı

Atlı ciritte 1. Lig’e Yükselme B Grubu müsabakaları Bayburt’ta başladı

Atlı ciritte 1. Lig’e Yükselme B Grubu müsabakaları Bayburt’ta başladı
Okunma Süresi: 2 dk

BAYBURT (AA) Bayburt'ta, Hasan Sarol Sezonu Türkiye Cirit Şampiyonası 1. Lig'e Yükselme B Grubu müsabakaları başladı.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonunca Bayburt Atlı Cirit Sahası'nda organize edilen müsabakalarda; Bayburt Atlı Spor, Erzurum Atatürk Üniversitesi Atlı Spor, Manisa Selendi Atlı Spor ve Kars Baş Köy Atlı Spor takımları 1. lige yükselme mücadelesi verecek.

Vali Mustafa Eldivan, müsabakalar öncesi yaptığı konuşmada, geleneksel cirit sporunun Bayburt için ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Atlı cirit sporunun, bir sonraki nesillere ulaştırılması gereken önemli bir kültür mirası olduğunu vurgulayan Eldivan, "Bayburt'ta 9 cirit takımımız var. Takımlarımız sürekli antrenman yapıyor, bu sporu daha ileriye taşımak için mücadele ediyorlar." dedi.

Gençlerin, ata sporunun gelişmesi için gösterdikleri gayrete sevindiklerini belirten Eldivan, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Bayburt Milletvekili Orhan Ateş, ata sporunun yaşatılmaya çalışıldığı kadim şehirlerden Bayburt'ta böyle bir organizasyon yapılmasından dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Ateş, atlı cirit sporunun, geçmişi geleceğe taşımada önemli bir kilometre taşı olduğunu anlatarak, "Biz de bu spora her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Tüm sporculara başarılar diliyorum. Centilmence bir turnuva olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise Bayburt'un önemli bir turnuvaya ev sahipliği yaptığını dile getirdi.

Kentteki kulüplerin ata sporuna katkı sağlamak için büyük gayret gösterdiğinin altını çizen Pekmezci, "Bayburt, tarih ve kültür şehri. Dolayısıyla bu şehirde bu tür bir organizasyonun olması da bizleri oldukça sevindirdi. Şu anda Bayburt'ta 9 kulübümüz var. İnşallah bu sayı ilerleyen zamanda daha da artarak Türkiye'de geleneksel spor dallarının atlı sporla ilgili bölümüne destek olacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

Üç gün sürecek müsabakaların ilki, Erzurum Atatürk Üniversitesi Atlı Spor Kulübü ile Kars Baş Köy Atlı Spor Kulübü arasında gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız