İstanbul
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
83.051,33 %0.48
Muhalif. Ardahan’da 13’üncü ”Aşıklar ve Türkü Şöleni” yapıldı

Ardahan’da 13’üncü ”Aşıklar ve Türkü Şöleni” yapıldı

Ardahan’da 13’üncü ”Aşıklar ve Türkü Şöleni” yapıldı
Okunma Süresi: 2 dk

ARDAHAN (AA) Ardahan'ın Posof ilçesinde 13'üncü "Aşıklar ve Türkü Şöleni" düzenlendi.

Yörenin tanıtımı ve aşıklık geleneğinin yaşatılması amacıyla Posof Belediyesinin ev sahipliğinde ilçedeki mesire alanında gerçekleşen etkinlik, halk oyunları gösterisiyle başladı.

Yöresel aşıkların sahne aldığı şölende, türküler seslendirildi, deve oyunu gösterisi yapıldı.

Etkinlikte konuşan Ardahan Valisi Hüseyin Öner, aşıklık geleneğinin temel amacının birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu söyledi.

Posof ilçesinin muhteşem doğası ve insanıyla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Öner, "Her ilçemizin kendine has doğal güzellikleri ve kültürel değerleri var. Dolayısıyla ya bir yöresel ürün ya da yöreye mal olmuş kahramanlık timsali aşıklarımız, ozanlarımız gibi değerlerimiz adına şölenler, festivaller yapılıyor. Bu tarz etkinliklerle bu değerlerimizi yaşatmanın gayreti içinde oluyoruz." dedi.

Öner, Ardahan'ın büyük şehirlere göç veren il olduğunu anımsatarak, "Dışarıda yaşayan hemşehrilerimiz memleketlerini unutmamışlar. Buraya karşı heyecan duyuyorlar. Buraya olan özlem ve sevgilerini her fırsatta belli ediyorlar. Bugün burada düzenlenen 'Aşıklar ve Türkü Şöleni' etkinliğinde şehrimiz dışında yaşayan ve yaz aylarında buraya gelen hemşehrilerimizle bir araya gelme fırsatı buluyoruz." ifadelerini kullandı.

Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar da bölgenin tanıtımı ve aşıklık geleneğinin yaşatılması amacıyla etkinliği önemsediklerini kaydetti.

Daha sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar müzik eşliğinde halay çekti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız