İstanbul
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2023 %0.06
55,1258 %-0.52
6.507,91 %-1.15
83.226,01 %-2.80
Muhalif. Antalya’da şiddetli fırtınada batan tekne denizden çıkarıldı

Antalya’da şiddetli fırtınada batan tekne denizden çıkarıldı

Antalya’da şiddetli fırtınada batan tekne denizden çıkarıldı
Okunma Süresi: 1 dk

ANTALYA (AA) Antalya'nın Manavgat ilçesinde şiddetli fırtınada batan tekne vinç yardımıyla denizden çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, dün gece yaşanan şiddetli fırtına ve lodos nedeniyle Side Limanı'nda bağlı 10,5 metre uzunluğundaki gezinti teknesi batarken, 3 teknede batma tehlikesi geçirdi.

Haber verilmesi üzerine ekiplerce batan teknenin denizden çıkarılması için çalışma başlatıldı.

Limanda yaklaşık 5 saat süren çalışmanın ardından Side Su Altı Arama Kurtarma Derneği dalgıçlarının müdahalesi ve vinç yardımıyla tekne karaya çıkarıldı.

Tekne sahibi Erol Yıldız, gazetecilere, Side'de dün gece şiddetli fırtınaya bağlı olarak denizde dalga boyunun 3 metreye ulaştığını ve dalga kıranını aşan dalgaların teknesini batırdığını söyledi.

Side Su Altı Arma Kurtarma ekiplerinden teknenin çıkartılması için yardım istediklerini belirten Yıldız, "Dün gece lodos çok sert esti. Tusunamiye benzer dalgalar geldi. Limanı tahrip etti, bizimde teknemiz battı. Yaklaşık 1 milyon civarında maddi zararımız oluştu." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız