İstanbul
Parçalı bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2029 %0.06
55,0442 %-0.67
6.469,85 %-1.73
83.494,00 %-3.04
Muhalif. Almanya’daki Türklerin gönderdiği 3 tır yardım Fas’taki depremzedelere ulaştı

Almanya’daki Türklerin gönderdiği 3 tır yardım Fas’taki depremzedelere ulaştı

Almanya’daki Türklerin gönderdiği 3 tır yardım Fas’taki depremzedelere ulaştı
Okunma Süresi: 2 dk

KÖLN (AA) Almanya'daki Türklerin, Fas'ta meydana gelen depremden etkilenenlerin yaralarını sarmak için topladığı 3 tır insani yardım malzemesi, ihtiyaç sahiplerine ulaştı.

Köln'de faaliyet gösteren HaydiKomm Derneği öncülüğünde İnterkult Porz Derneğinin desteğiyle toplanan yardımlar, tırlarla Fas'ta depremden etkilenen bölgelere ulaştırılarak, yerel yöneticilerin koordinesiyle ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

HaydiKomm Derneği Başkanı Canan Durna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fas'ta 8 Eylül'de meydana gelen depremin ardından adeta seferber olduklarını, topladıkları 3 tır insani yardımı bizzat bölgeye ulaştırarak dağıttıklarını söyledi.

Durna, "Hijyen malzemesi, elektrik jeneratörü, tıbbi malzeme, ilaç, kıyafet, battaniye gibi insanın hayatta kalabilmesi için neye ihtiyacı varsa temin ederek gönüllü arkadaşlarımızla birlikte bölgeye getirdik. İki ay içinde yardımları toplayıp bütün bürokrasileri aşarak buraya geldik ve burada askerin de yardımıyla dağıttık. Gündüzleri çok sıcak, geceleri ise çok soğuk bölge olduğu için hem yazlık hem de kışlık malzemelere ihtiyaç vardı, bizim yardım malzemelerimizin içinde ihtiyaç duyulan her şey mevcut." bilgisini verdi.

Tırların 12 günlük yolculuğun ardından bölgeye ulaştığını aktaran Durna, yardım malzemelerini yerel makamların yönlendirmesiyle 17 köyde bir hafta boyunca gece gündüz çalışarak 8 kişilik gönüllü ekiple dağıttıklarını anlattı.

Canan Durna, İnterkult Porz Derneği başta olmak üzere bu yardımların yerine ulaşmasında destek olanlara teşekkür etti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız