İstanbul
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1450 %0.08
55,3231 %-0.11
6.592,17 %-0.01
84.782,00 %1.34
Muhalif. Akademisyenler ve üniversite öğrencileri Bitlis’in tarihi mekanlarını gezdi

Akademisyenler ve üniversite öğrencileri Bitlis’in tarihi mekanlarını gezdi

Akademisyenler ve üniversite öğrencileri Bitlis’in tarihi mekanlarını gezdi
Okunma Süresi: 2 dk

BİTLİS (AA) Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen "Tarihe Damga Vuranlar, Haluk Dursun" anma programına katılan öğrenci ve akademisyenler tarihi mekanları gezdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının katkılarıyla Anadolu Kültür ve Tarih Birliği Derneği tarafından düzenlenen "Tarihe Damga Vuranlar, Haluk Dursun" anma programı kapsamında ilçede bulunan öğrenci ve akademisyenler, ilk olarak Ahlat Müzesi'ne götürüldü.

Müze Müdürü Mikail Ercek katılımcılara ilçenin tarihi ve müzedeki eserler hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığına geçen katılımcılar, abidevi mezar taşlarını inceledi, Emir Bayındır Kümbeti'ni ziyaret etti.

Anadolu Tarih ve Kültür Birliği Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Alp Arslanoğlu, dernek olarak Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun için düzenledikleri anma programı kapsamında ilçede bulunduklarını söyledi.

Bitlis'teki 300'ü aşkın gençle bir araya geldiklerini belirten Arslanoğlu, "Ardından da kültürel gezilerimize devam ettik. Bölgenin önemli noktalarını dolaştık. Son olarak Ahlat'ta tarihi Selçuklu Meydan Mezarlığını ziyaret ederek gezimizi neticelendirdik." dedi.

Çankaya Üniversitesi öğrencisi İlayda Uçar da tarihi alanlardan oldukça etkilendiğini ifade ederek, "Güzel bir programla Haluk hocamızı andık. Değerli hocalarımız burada bizimle bilgiler paylaştı. Şimdi de Bitlis ve Ahlat'ı geziyoruz. Anlatılanları yerinde gördük. Mezar taşlarını gördük ve çok güzel duygularla dönüyoruz. İnanılmaz bir hissiyatı vardı." diye konuştu.

Gezi programına Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız