İstanbul
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
83.064,00 %0.49
Muhalif. Afyonkarahisar’da yerli ve yabancı 80’den fazla futbol kulübü kamp yapacak

Afyonkarahisar’da yerli ve yabancı 80’den fazla futbol kulübü kamp yapacak

Afyonkarahisar’da yerli ve yabancı 80’den fazla futbol kulübü kamp yapacak
Okunma Süresi: 2 dk

AFYONKARAHİSAR (AA) Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yurt içi ve yurt dışından 80'in üzerinde futbol kulübünün kentte kamp yapacağını belirtti.

Zeybek, Zafer Stadı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kamp döneminde Kocatepe Spor Kompleksi'ni tercih edecek futbol kulüpleri için hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

Kulüplerin gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkından dolayı Afyonkarahisar'ı tercih ettiğini dile getiren Zeybek, şöyle konuştu:

"Teknik direktörler, sıcaklık farkından dolayı takım oyuncularının diri kaldığını belirtiyor, kompleksteki antrenman sahalarının bakımlı ve güzel olduğunu dile getiriyor. Burada 13 çim ile 2 sentetik saha ve 15 bin kişilik Zafer Stadı bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda 80 ila 100 futbol kulübü Afyonkarahisar'da kamp yapıyordu. Bu yıl ise yurt dışından futbol kulüplerinin tercih ettiği bir konumdayız. Fas, Tunus, Cezayir, Katar ve Suudi Arabistan'dan takımlar, Afyonkarahisar'da olacak."


"Kampla birlikte yaşanan hareketlilik Afyonkarahisar ekonomisini canlandırıyor"


Zeybek, yurt içinden 1. Lig ekiplerinden Altay'ın Afyonkarahisar'da kampta olduğunu belirterek, bugün de Kocaelispor'un kente geleceğini vurguladı.

Saraydüzü Ormanlık Alanı'na da 500 bin metrekarelik kros alanı yaptıklarını aktaran Zeybek, "Orada koşu parkurları, basketbol sahaları, amfi tiyatro, bungalov evler ve piknik alanları olacak. Afyonkarahisar'a kampa gelen futbol kulüplerimiz de orada oyuncularına hem koşu hem kondisyon yaptıracak. Bu konuda şehrimizin gelişmesi ve öne çıkması için elimizden geleni yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız