İstanbul
Kapalı
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,9841 %0.11
55,7724 %0.02
6.525,82 %-3.19
82.879,11 %-2.10
Muhalif. Afganistan’da, 15 Temmuz şehitleri düzenlenen törenle anıldı

Afganistan’da, 15 Temmuz şehitleri düzenlenen törenle anıldı

Afganistan’da, 15 Temmuz şehitleri düzenlenen törenle anıldı
Okunma Süresi: 2 dk

KABİL (AA) Afganistan'da Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliğinde, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla, 8 yıl önce Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimine direnirken hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi.

Kabil Büyükelçiliğindeki törene büyükelçilik çalışanlarının yanı sıra Afganistan'da faaliyet gösteren Türk kurumlarının temsilcileri de katıldı.

15 Temmuz şehitleri için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı ile başlayan törende, şehitler için dualar okundu.

Ayrıca, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" konulu fotoğraf sergisiyle de darbe girişimine direnenler bir kez daha hatırlandı.

Askeri Ataşe Binbaşı Levent Polat ve Komiser Zeynep Toker, o gün yaşadıklarını anlattı ve günün önemine dair konuşmalar yaptı.

Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ve Misyon Şefi Cenk Ünal da konuşmasında, FETÖ'nün insanların manevi duygularını suistimal ederek devlet kademelerine sızdığını aktardı.

FETÖ'nün aynı zamanda casusluk şebekesi gibi çalışarak Türkiye'nin ulusal güvenliğini de hedef aldığının altını çizen Ünal, halkın birlik ve beraberlik içinde bu komplonun önüne geçtiğini belirtti.

Ünal, "Zaferle sonuçlanan bu anlamlı direnişi ve mücadele ruhunu toplumsal hafızada her daim diri tutmak en önemli vazifelerimizdendir. FETÖ'nün hain darbe girişimi bize, hepimizin gayet iyi bildiği bir gerçeği yeniden gösterdi. Bu millet esaret altına girme tehlikesine karşı hürriyetine canı pahasına sahip çıkar." ifadelerini kullandı.




Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız