İstanbul
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4901 %0.03
55,2984 %0.14
6.522,40 %0.03
81.859,37 %-1.91
Muhalif. Adıyaman’da depremde hayatını kaybeden doktor, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Van’da anıldı

Adıyaman’da depremde hayatını kaybeden doktor, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Van’da anıldı

Adıyaman’da depremde hayatını kaybeden doktor, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Van’da anıldı
Okunma Süresi: 2 dk

VAN (AA) Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin etkilediği Adıyaman'da ailesiyle enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Çocuk Acil Uzmanı Dr. Ali Öztürk, Van'da düzenlenen programla anıldı.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3 yıl görev yapan ve geçen yıl Adıyaman'a tayin olan Öztürk, eşi ve üç çocuğuyla yıkılan binanın enkazında hayatını kaybetti, kızı ise sağ kurtarıldı.

Hastanede görevli sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen programda Öztürk için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Başhekim Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, gazetecilere, 14 Mart Tıp Bayramını buruk kutladıklarını söyledi

Depremin vurduğu Adıyaman'da enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Dr. Ali Öztürk'ün çok kıymetli, hastanede çok sevilen biri olduğunu belirten Sarıkaya, şunları kaydetti:

"Van'a 3 yıl önce geldiğinde ailesini getirmemişti. Çocuklarının eğitimi orada devam ediyordu. Pandemide çok emekler sarf etti. Ailesinden uzakta bizimle beraber çalıştı. Fedakar bir babaydı. Çocuklarına kıyamıyordu. Ankara'ya tayin olmayı düşünüyordu. Anne, babası bakıma muhtaç olduğu için Adıyaman'a tayin istedi. Ailesini de oraya getirdi. Yaşanan elim depremde çocukları ve eşiyle enkaz altında kalarak hayatlarını kaybettiler. Bugün programımızda hocamızı andık. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Allah böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın."

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Mehmet Tatlı ise sağlık çalışanlarının büyük bir sorumlulukla insanların sağlığı için gece gündüz görev yaptığını belirtti.

Hekimliğin zor bir meslek olduğunu anlatan Tatlı, "Sağlık çalışanları salgın sürecinde olduğu gibi deprem felaketinde de en ön saftaydı. Fedakarca çalışmaya devam ediyorlar. Buruk bir bayram kutluyoruz. Çok sayıda vatandaşımız ve hekimimizi kaybettik. Böyle afetlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum." dedi.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız