İstanbul
Parçalı bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2008 %0.06
55,0969 %-0.58
6.518,31 %-0.99
83.834,00 %-2.73
Muhalif. Adıyaman’da deprem çalıştayı düzenlendi

Adıyaman’da deprem çalıştayı düzenlendi

Adıyaman’da deprem çalıştayı düzenlendi
Okunma Süresi: 1 dk

ADIYAMAN (AA) "Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman'da deprem çalıştayı yapıldı.

Adıyaman Üniversitesinin ev sahipliğinde Vehbi Koç Konferans Salonu'nda düzenlenen çalıştayda, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler ve yapılacak çalışmalar ele alındı.

Vali Osman Varol, yaptığı konuşmada, depremin Türkiye coğrafyasının bir gerçeği olduğunu, depreme göre yaşanması gerektiğini söyledi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş ise Türkiye'nin dünyada deprem riski açısından 6'ncı sırada yer aldığını, acıların yaşanmaması için afetlere hazırlıklı olunması gerektiğini dile getirdi.

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da sağlam zemine sağlam yapı inşa etmenin önemini vurguladı.

Programa, Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Oruç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile akademisyenler katıldı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız