İstanbul
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0398 %0.04
55,2893 %-0.56
6.586,76 %0.54
84.786,01 %1.35
Muhalif. ABD’nin desteğiyle Kosova’da kurulacak ilk enerji depolama tesisinin tanıtımı yapıldı

ABD’nin desteğiyle Kosova’da kurulacak ilk enerji depolama tesisinin tanıtımı yapıldı

ABD’nin desteğiyle Kosova’da kurulacak ilk enerji depolama tesisinin tanıtımı yapıldı
Okunma Süresi: 1 dk

PRİŞTİNE (AA) ABD hükümetine bağlı "Millennium Challenge Corporation (MCC)" Dış Yardım Kuruluşu desteğiyle Kosova'da kurulacak, ülkenin ilk enerji depolama tesisinin tanıtımı yapıldı.

Başkent Priştine’deki bir otelde gerçekleştirilen etkinliğe, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Başbakan Albin Kurti ve MCC Başkan Yardımcısı Cameron Alford ile çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Osmani, burada yaptığı konuşmada, ABD’nin Kosova'ya en zor günlerinde destek verdiğini ve söz konusu projenin, iki ülke arasındaki tavizsiz desteğin simgesini oluşturduğunu söyledi.

Başbakan Kurti de, kurulacak tesisin Kosova'da enerji sektöründeki en büyük yatırımı oluşturduğunu ve projenin tamamlanmasıyla ülkesinin en az 340 megavatsaatlik enerji depolama kapasitesine sahip olacağını belirtti.

MCC Başkan Yardımcısı Alford ise tesisin, Kosova'nın yeşil enerjiye geçişinin temel taşı olacağını ve ülkenin enerji güvenliğini arttıracağını vurguladı.

Toplamda 236,7 milyon dolara mal olacak ülkenin ilk enerji depolama tesisi için Kosova hükümeti 34,7 milyon dolar kaynak ayırırken, MCC 202 milyon dolarlık hibe desteği sağlayacak.

Tesisin 2027’nin sonunda açılması öngörülürken, Kosova'nın, kişi başına düşen dünyadaki en büyük enerji depolama kapasitesine sahip ülkesi olması bekleniyor.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız