İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.631,59 %-0.65
Muhalif. 70 saniyelik lazer uygulamasıyla gözdeki kırma sorunları giderilebiliyor

70 saniyelik lazer uygulamasıyla gözdeki kırma sorunları giderilebiliyor

Medicana International Ankara Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mefkure Yalçıner: ”’Eximer laser’ uygulaması 18 yaşını doldurmuş ve ilerleme göstermeyen kırma kusurlarına sahip hastalarda uygulanıyor” ”Hastalar uygulama sonrası 24 saat içinde gözlük veya kontakt lens olmaksızın net görmeye başlamakta ve günlük aktivitelerine dönebilmektedirler”

70 saniyelik lazer uygulamasıyla gözdeki kırma sorunları giderilebiliyor
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) Medicana International Ankara Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mefkure Yalçıner, "eximer laser" uygulamasıyla en fazla 70 saniye kadar kısa sürede kırma kusurlarının ortadan kaldırılabildiğini bildirdi.

Medicana Sağlık Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, halk arasında göz çizdirme olarak bilinen "eximer laser" uygulamasına ilgi günden güne artıyor. Lazer uygulaması 18 yaşını doldurmuş ve ilerleme göstermeyen kırma kusurlarına sahip hastalarda yapılabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yalçıner, halk arasında "göz çizdirme" olarak bilinen "eximer laser" uygulamasını anlattı. Operasyon kapsamında, lazer ışınıyla gözün saydam tabakasının şeklinin değiştirildiğini belirten Yalçıner, bu yöntemle en yaygın görme bozukluklarından olan ve kırma kusurlarından kaynaklanan miyopi, astigmatizma ve hipermetropinin tedavi edilebildiğini vurguladı.

Kırma kusurlarından kaynaklanan bulanık görme sorunlarının gözlük veya kontakt lensle çözülebildiğine işaret eden Yalçıner, "Gözlük veya kontakt lens kullanımı hastalar için yaşam konforunu olumsuz etkileyen uygulamalardır. Gözlük soğuk havalarda buğulanma yaparak duş, deniz ve havuzda kullanışsız olması nedeniyle insan yaşamını kısıtlar. Kontakt lensin ise takıp çıkarma güçlüğü ve göz enfeksiyonları açısından risk oluşturması gibi olumsuz yönleri vardır." değerlendirmesinde bulundu.

Yalçıner, teknolojideki hızlı gelişmeyle, "excimer laser" uygulamasının kırma kusurlarının kalıcı tedavisinde önemli bir alternatif olarak öne çıktığına dikkati çekti.

Uygulamaya ilginin her geçen gün arttığını belirten Yalçıner, "Yöntem, 18 yaşını doldurmuş ve ilerleme göstermeyen kırma kusurlarına sahip hastalarda uygulanıyor." ifadesini kullandı.

Yalçıner, operasyonun yapılabilmesi için hastanın kornea kalınlığının yeterli olması gerektiğine işaret ederek, sistemik hastalığı olan kişilere lazer uygulaması yapılamadığını bildirdi.

Uygulamanın 'Lasic', 'Prk', 'Smile' ve 'No touch' olmak üzere 4 yöntemle yapıldığı bilgisini veren Yalçıner, şunları kaydetti:

"Excimer laser ile diğer yöntemlerle yapılamayan ince kornealı hastalara da lazer uygulama olanağı doğmuştur. 'No touch excimer laser' ile en fazla 70 saniye kadar kısa sürede kırma kusurları ortadan kaldırılabilmektedir. Hastalar uygulama sonrası 24 saat içinde gözlük veya kontakt lens olmaksızın net görmeye başlamakta ve günlük aktivitelerine dönebilmektedirler."


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız