İstanbul
Kapalı
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3734 %0.13
55,3219 %0.47
6.615,65 %0.04
83.642,03 %0.84
Muhalif. 10. Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi Antalya’da başladı

10. Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi Antalya’da başladı

10. Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi Antalya’da başladı
Okunma Süresi: 2 dk

ANTALYA (AA) Türk Tıbbi Onkoloji Derneğince düzenlenen 10. Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi, Antalya’da başladı.

Serik ilçesindeki Belek turizm merkezinde gerçekleştirilen kongre hakkında AA muhabirine açıklama yapan Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Murat Dinçer, yurt dışıyla bine yakın katılımcının kongreye katıldığını söyledi.

Kongre kapsamında paneller düzenlendiğini, hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirme adına sosyal medya çalışmaları yaptıklarını belirten Dinçer, "Tüm güncel tanı metotlarını tartışma imkanımız oldu. Onkoloji alanındaki bilimsel yenilikleri ve gelişmeleri meslektaşlarımızla paylaştık. Kongremizde akciğer kanserleri, jinekolojik kanserler, meme kanseri gibi tüm kanserler ayrı ayrı tartışıldı." dedi.

Dinçer, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde dernek olarak ilk günden itibaren sahada olmaya gayret ettiklerini aktararak, temel ihtiyaç malzemeleri yanında tıbbi destekte de bulunduklarını kaydetti.

Bölgedeki bazı hastanelerin kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Dinçer, şunları kaydetti:

"Bunların içinde kemoterapi üniteleri de vardı. Bizim bu hastalarımıza hızlıca tedavi ulaştırmamız gerekiyordu. Tüm dernek üyelerimiz ile birebir bağlantı kurduk. Can kaybımız yoktu. Onlar için yapılabilecek destekleri vermeye çalıştık. Bundan sonra bölgedeki hekimlerimize hastalarına daha iyi hizmet verebilmeleri için girişimlerde bulunduk. Hatay ili Dörtyol ilçesinde kemoterapi ünitesi kurulması için Sağlık Bakanımız ile görüşerek oraya kemoterapi ünitesi kurulması için öncülük ettik. Dönüşümlü onkolog desteği için gönüllük esasına göre liste hazırlayıp bakanlığımıza ilettik. Şu anda yoğun olarak çalışma arkadaşlarımıza barınma, kira yardımı gibi derneğimiz tarafından elimizden geldiğince yardım ediyoruz."

Konferans, panel ve kurslarda deneyimlerin paylaşıldığı, onkoloji alanındaki güncel konuların ele alındığı ve tartışıldığı kongre 30 Nisan’da sona erecek.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız