1996 yılında Pepsi, sadakat programı kapsamında hazırladığı reklam filminde dikkat çekici bir sahneye yer verdi. Reklamda, 7 milyon Pepsi Puanı karşılığında bir Harrier savaş uçağı alınabileceği gösterildi.
Bu sahne birçok kişi tarafından mizahi bir unsur olarak görülse de, Seattle’da yaşayan üniversite öğrencisi John Leonard reklamı gerçek bir teklif olarak değerlendirdi.

7 milyon puanlık talep ve dava süreci
Leonard, yatırımcıların da desteğiyle gerekli puanları topladığını belirterek Pepsi’den savaş uçağını talep etti. Ancak şirket, bu ödülün gerçek olmadığını ve reklamın yalnızca mizahi amaç taşıdığını açıkladı.
Taraflar mahkemeye taşınan süreçte karşı karşıya geldi ve mahkeme Pepsi lehine karar verdi.
Mahkeme kararında, makul bir tüketicinin bir içecek kampanyasında savaş uçağı verileceğine inanmasının beklenmeyeceği ifade edildi.
Hikâye yıllar sonra belgesel oldu
John Leonard’ın davası, reklam ve pazarlama dünyasında uzun yıllar konuşulan örneklerden biri haline geldi. Olay daha sonra Netflix yapımı "Pepsi, Where's My Jet?" belgeseline konu oldu.

30 yıl sonra gelen sürpriz ödül
Leonard savaş uçağına hiç sahip olamadı ancak hikâye 2026 yılında beklenmedik bir şekilde yeniden gündeme geldi.
ABD’li havayolu şirketi Frontier Airlines, Super Bowl kampanyası kapsamında Leonard’ın 7 milyon Pepsi Puanı’nı 7 milyon Frontier Miles ile değiştirdi.
Bu dönüşüm, Leonard’a ömür boyu ücretsiz uçuş imkânı sağlayan sembolik bir ödül anlamına geldi.
Kampanya kapsamında ayrıca sembolik olarak bir Airbus A320neo uçağının anahtarları da kendisine teslim edildi.
“Bu ödül daha kullanışlı” dedi
Bugün 50’li yaşlarında olan John Leonard, aldığı yeni ödülün savaş uçağından çok daha faydalı olduğunu söyledi.
Leonard, bir savaş uçağının bakım ve kullanımının neredeyse imkânsız olacağını belirterek, uçuş millerinin ailesiyle birlikte gerçek hayatta kullanabileceği bir ödül olduğunu ifade etti.
Böylece 30 yıl önce başlayan ilginç hikâye, beklenmedik bir şekilde mutlu sonla tamamlanmış oldu.