İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5099 %0.01
49,4910 %-0.22
5.768,99 % 0,28
89.303,10 %-3.853
Ara
Muhalif. YAŞAM En sağlıklı zeytin çeşidi açıklandı: Ne siyah, ne de yeşil zeytin!

En sağlıklı zeytin çeşidi açıklandı: Ne siyah, ne de yeşil zeytin!

Uzmanlar, kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti olan zeytin türleri arasında en sağlıklı olanını belirledi. Buna göre, tuz oranı düşük ve besin değeri yüksek zeytinlerin, hem sağlık hem de lezzet açısından öncelikli tercih olması gerektiği vurgulandı. Zeytin tüketimi, sağlıklı bir diyetin önemli bir parçası olarak öne çıkıyor.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Uzmanlar, yeşil  ve siyah zeytine göre en sağlıklı olanın hangi zeytin türü olduğunu açıkladı. Bu zeytin türü çok tercih edilmemesine rağmen sağlık açısından oldukça faydalı.

Yeşil ve siyah zeytine göre mor ya da kahverengi zeytin hem lezzeti hem faydasıyla en sağlıklısı. Uzmanlar, mor zeytinin tuz oranının az besin değerinin ise yüksek olduğunu belirtti  Yeşil zeytinin olgunlaşma sürecinin ortasında toplanan bu tür, hem yeşil zeytindeki antioksidan zenginliğini hem de siyah zeytindeki sağlıklı yağ dengesini bir arada barındırıyor.

TUZ ORANI OLDUKÇA DÜŞÜK

Mor zeytinin en önemli farkı ise salamura yöntemiyle olgunlaşmasıdır. Bu sayede tuz oranı düşük, besin değeri ise yüksek kalıyor. Uzmanlar, bu zeytinin polifenol ve E vitamini açısından oldukça zengin olduğunu belirtiyor. Bu bileşenler, vücudu serbest radikallere karşı koruyarak kalp ve damar sağlığını destekliyor.

UZUN SÜRE TOKLUK HİSSİ VERİYOR

Diğer türlere göre daha az işlenmiş olan mor zeytin, lif, vitamin ve mineral değerini büyük ölçüde koruyor. Doğal yapısı sayesinde sindirim sistemini destekleyen mor zeytin uzun süre tokluk hissi de sağlıyor.

Beslenme uzmanları, mor zeytinin özellikle az tuzlu veya ev tipi salamura olarak tüketilmesini öneriyor. Bu formda hazırlandığında hem daha doğal hem de kalp dostu bir seçenek haline geliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *