Lige verilen milli arada Trabzonsporlu futbolcular, farklı ülkelerin milli takımlarında görev alarak performanslarıyla dikkatleri üzerine çekti. Bordo-mavili oyuncuların sahne aldığı karşılaşmalarda gol katkıları ve ilk kez milli formayı giyme heyecanı öne çıktı.
Dju ve Cabral'dan şık goller
Gine-Bissau formasıyla 2027 Afrika Uluslar Kupası Elemeleri'nde sahaya çıkan Franculino Dju, Tanzanya karşısında attığı golle takımının galibiyetinde kilit rol oynadı. 33'üncü dakikada ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşla fileleri havalandıran 22 yaşındaki oyuncu, milli formayla ikinci golüne imza attı. Yeşil Burun Adaları'nda ise Sidny Lopes Cabral, Mali karşısında şık bir frikik golüyle skoru dengelemeyi başarsa da takımının mağlubiyetine engel olamadı.

Melih Kabasakal'ın milli gururu
Trabzonspor'un tecrübeli orta saha oyuncusu Melih Kabasakal, kariyerinde bir ilki yaşadı. Türkiye'nin Fransa ile oynadığı UEFA Uluslar A Ligi mücadelesinde 88'inci dakikada oyuna dahil olan Kabasakal, ilk kez A Milli Takım formasını terletmenin gururunu yaşadı. Öte yandan Mısır formasıyla Angola karşısında 61 dakika sahada kalan Mohamed Salah ve Karadağ'ın Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ni 2-1 yendiği maçta 90 dakika görev yapan Stefan Savic, milli takımlarındaki istikrarlı görüntülerini sürdürdü.