İstanbul
Açık
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,2770 %0.03
56,0206 %-0.16
6.764,60 %-1.98
77.822,91 %-0.68
Muhalif. SPOR Trabzonspor'da Fatih Tekke dönemi resmen kapandı: Kupa zaferiyle hatırlanacak

Trabzonspor'da Fatih Tekke dönemi resmen kapandı: Kupa zaferiyle hatırlanacak

Ferencvaros mağlubiyeti sonrası istifası reddedilen Fatih Tekke, Amedspor yenilgisiyle birlikte Trabzonspor'daki görevinden karşılıklı anlaşarak ayrıldı.

Trabzonspor'da Fatih Tekke dönemi resmen kapandı: Kupa zaferiyle hatırlanacak
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Trabzonspor yönetimi, teknik direktör Fatih Tekke ile yolların ayrıldığını resmen duyurdu. Geçtiğimiz hafta UEFA Avrupa Ligi'nde alınan ağır Ferencvaros yenilgisinin ardından istifasını sunan ancak yönetimin güvenoyuyla görevine devam eden Tekke'nin serüveni, ligde alınan Amed Sportif Faaliyetler mağlubiyeti sonrası nihayete erdi. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, karşılıklı mutabakatla alınan kararın kulübün geleceği ve menfaatleri doğrultusunda verildiği vurgulandı.

Kupa zaferiyle gelen başarı

Fatih Tekke, Trabzonspor'un başında geçirdiği 18 aylık süreçte toplam 62 resmi maça çıktı. Bu süreçte 35 galibiyet, 14 beraberlik ve 13 mağlubiyet yaşayan deneyimli teknik adam, en büyük başarısını 2025-26 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak elde etti. Finalde Konyaspor'u 2-1 mağlup eden ekip, Tekke yönetiminde müzelerine değerli bir kupa daha eklemişti. Aynı sezon ligi 69 puanla üçüncü sırada bitiren bordo-mavililer, istikrarlı bir görüntü çizmişti.

Trabzonspor'da Fatih Tekke dönemi resmen kapandı: Kupa zaferiyle hatırlanacak

Yeni sezonda düşüş başladı

2026-27 sezonuna beklentilerin altında bir giriş yapan Trabzonspor, ilk üç haftada sadece 4 puan toplayabildi. Kasımpaşa beraberliği ve Başakşehir galibiyetinin ardından gelen Amedspor mağlubiyeti, takım üzerindeki baskıyı artırdı.

Ferencvaros maçından sonra duygusal bir kararla istifa eden ancak yönetimin ısrarıyla takımın başında kalan Tekke, son lig mağlubiyetinin ardından kulüp yönetimiyle bir araya gelerek görevini bırakma kararı aldı. Yönetim, Tekke'ye kulübe kattığı değerler ve kazandırdığı başarılar için teşekkür ederek kariyerinde başarılar diledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız