Erkekler sırıkla atlamada iki olimpiyat şampiyonluğu bulunan İsveçli atlet Armand Duplantis, dünya atletizm tarihine adını altın harflerle yazdırmaya devam ediyor. Kendi ülkesinde düzenlenen organizasyonda sahne alan yıldız sporcu, muazzam bir performansa imza atarak kariyerindeki 15. dünya rekorunu kırmayı başardı.

Ev sahibi olduğu turnuvada tarihi başarı
İsveç’teki IFU Arena’da gerçekleştirilen Mondo Classic Şampiyonası’nda yarışan Duplantis, seyircisinin desteğini arkasına alarak 6,31 metrelik yüksekliği ilk denemelerinde geçmeyi başardı. Bu dereceyle birlikte, kendisine ait olan eski rekoru 1 santimetre daha geliştirerek atletizm dünyasında erişilmesi güç bir noktaya ulaştı.
Üst üste gelen rekorlar serisi
İsveçli atlet, bu başarısından kısa bir süre önce Japonya’da düzenlenen 20. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 6,30 metrelik derecesiyle 14. dünya rekorunu kırmış ve üçüncü dünya şampiyonluğunu ilan etmişti. Henüz bu rekorun yankıları sürerken, Mondo Classic’te elde ettiği yeni derece, Duplantis’in form grafiğinin zirvesinde olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Sırıkla atlamada Duplantis dominasyonu
Kariyerinde iki olimpiyat altın madalyasının yanı sıra çok sayıda Avrupa ve dünya şampiyonluğu bulunan 24 yaşındaki sporcu, her yarışmasında kendi limitlerini zorlamayı sürdürüyor. Uzmanlar, Duplantis’in teknik kapasitesi ve fiziksel avantajıyla önümüzdeki dönemde 6,31 metrenin de üzerine çıkabileceğini öngörüyor.