Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, teknik direktör Sergen Yalçın ile yolların ayrıldığını açıkladı. Adalı, kararın karşılıklı görüşme sonucunda alındığını belirtti.
Ayrılığın gerekçesi: taraftar tepkileri
Serdal Adalı, sezon boyunca yaşanan performans düşüşü ve taraftar tepkilerinin ayrılık sürecinde etkili olduğunu ifade etti.
Adalı, Sergen Yalçın’ın özellikle taraftar tepkilerinden etkilendiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Öğlen saatlerinde Sergen hocayla bir araya geldik. Kötü bir sezon geçirdik. Dolayısıyla da tepkiler, hocanın da en çok takıldığı hadise bu...”
“Önümüzdeki sezonda da bu tepkiler olacak. Canı yanan taraftar bağıracak. Ben bunu her zaman saygıyla karşıladım.”
“Karşılıklı anlaşarak ayrıldık”
Adalı, yeni sezonda oluşabilecek baskı ortamı nedeniyle Yalçın’ın bu süreci sürdürmek istemediğini belirtti.
“Bunu konuştuğumuzda da Sergen hoca, önümüzdeki sezon bu tepkileri karşılayacak, göğüs gerecek şeyi olmadı. O yüzden konuştuk ve yollarımızı ayırdık.”
Şenol Güneş iddialarına yanıt
Serdal Adalı, gündeme gelen Şenol Güneş iddialarına da kısa bir yanıt verdi.
“Şenol Hoca’yla çalışmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.