Trendyol Süper Lig’in 34. ve son haftasında şampiyonluğunu daha önce ilan eden Galatasaray, deplasmanda Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 1-0 kazandı.
Kasımpaşa’dan tek gollü galibiyet
Karşılaşmanın tek golü 27. dakikada Adrian Benedyczak’tan geldi. Mücadelenin kalan bölümünde iki takım da başka gol bulamayınca Kasımpaşa sahadan galibiyetle ayrıldı.
Bu sonuçla birlikte Galatasaray, sezonu 77 puanla lider tamamladı. Kasımpaşa ise kritik galibiyetle ligde kalmayı garantileyerek sezonu 35 puanda bitirdi.
Fatih Terim maçı tribünden takip etti
Galatasaray’ın efsane teknik direktörü Fatih Terim, mücadeleyi tribünden takip etti. Sarı-kırmızılı takımın UEFA Kupası zaferinin mimarlarından olan Terim, eski öğrencileri Okan Buruk ile Emre Belözoğlunun karşı karşıya geldiği mücadeleyi yerinde izledi.
17 Mayıs 2000’de Arsenal karşısında kazanılan UEFA Kupası’nın 26. yıl dönümünde oynanan mücadele, futbolseverler için ayrı bir anlam taşıdı.
Galatasaray sezonu kupayla tamamladı
Sezon boyunca gösterdiği performansla şampiyonluğa ulaşan Galatasaray, son haftada mağlup olsa da ligi zirvede tamamlamayı başardı.
Okan Buruk yönetimindeki sarı-kırmızılı ekip, sezon boyunca ortaya koyduğu başarılı performansla taraftarına bir kez daha şampiyonluk sevinci yaşattı.