İstanbul
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,2083 %0.08
51,0239 %0.3
7.133,09 % 0,33
73.673,75 %-0.961
Muhalif. SPOR Potanın Perileri 2026 Dünya Kupası biletini cebine koydu

Potanın Perileri 2026 Dünya Kupası biletini cebine koydu

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, FIBA 2026 Dünya Kupası Elemeleri'nde Japonya'nın Arjantin'i farklı mağlup etmesiyle birlikte, Macaristan ile oynayacağı son maç öncesinde finallere katılmayı matematiksel olarak garantiledi.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

FIBA 2026 Dünya Kupası Elemeleri C Grubu’ndaki kritik randevuda Arjantin ile Japonya, Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi’nde karşı karşıya geldi. Mücadele boyunca üstün bir oyun sergileyen Asya temsilcisi Japonya, sahadan 83-39 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı. Bu sonuç, gruptaki dengeleri netleştirerek A Milli Kadın Basketbol Takımımızın ilk 4 sıra içerisinde yer almasını kesinleştirdi.

Ay-yıldızlı ekibimiz, gruptaki son maçında bugün saat 20.30’da Macaristan ile parkeye çıkacak. Bu karşılaşma, "Potanın Perileri"nin grubunu hangi sırada tamamlayacağını ve finaller öncesi sıralamasını belirleyecek.

Tarihimizde üçüncü kez dünya sahnesindeyiz

Bu başarıyla birlikte Türkiye, kadın basketbol tarihinde üçüncü kez Dünya Kupası finallerinde boy gösterme hakkı kazandı. Milli Takımımız, ilk kez 2014 yılında ev sahipliği yaptığımız turnuvada büyük bir başarıya imza atarak dünya 4’üncüsü olmuştu. Milliler, son olarak 2018 yılında İspanya’da düzenlenen organizasyona katılmış ve turnuvayı 10. sırada tamamlamıştı.

Dev randevu Eylül 2026'da Berlin'de

FIBA 2026 Kadınlar Dünya Kupası, 4 - 13 Eylül 2026 tarihlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirilecek. Dev organizasyona Berlin Arena ve Max Schmeling Spor Salonu ev sahipliği yapacak.

Türkiye’nin yanı sıra şu ana kadar finallere katılımı kesinleşen diğer ülkeler; Belçika, Çin, Avustralya, Mali, Nijerya, Güney Kore, ABD, İtalya ve İspanya oldu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız