A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu finalinde 31 Mart Salı günü deplasmanda Kosova ile kritik bir randevuya çıkıyor. Kosova'nın başkenti Priştine'deki Fadil Vokrri Stadı'nda oynanacak bu tarihi karşılaşma, TSİ 21.45'te başlayacak ve TV8 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan hakem Michael Oliver yönetecek. Oliver'ın yardımcılıklarını Stuart Burt ve James Mainwaring üstlenirken, mücadelenin dördüncü hakemi Christopher Kavanagh olacak.
Kazanan tarafın doğrudan ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa düzenleyeceği 2026 Dünya Kupası'na vize alacağı müsabakada, 90 dakikanın beraberlikle sonuçlanması durumunda 15'er dakikalık iki uzatma devresine geçilecek. Eşitliğin bozulmaması halinde ise Dünya Kupası'na gidecek ekibi seri penaltı atışları belirleyecek. Ay-yıldızlı ekibimiz yarı finalde Romanya'yı 1-0 mağlup ederek finale yükselirken; Kosova, Slovakya'yı 4-3'lük skorla geçerek final bileti almıştı.

24 yıllık özlem ve tarihi başarılar
Türkiye, tarihinde daha önce 3 kez Dünya Kupası vizesi almasına rağmen bu organizasyonda yalnızca iki kez boy gösterebildi. 1950 yılında katılım hakkı elde eden milliler, dönemin ekonomik imkansızlıkları nedeniyle turnuvadan çekilmek zorunda kalmıştı. 1954 Dünya Kupası'nda Batı Almanya ve Güney Kore ile aynı grupta yer alan ay-yıldızlılar, grubunu tamamlayarak elenmişti.
Milli takımın en büyük başarısı ise tam 48 yıl aradan sonra katıldığı 2002 Dünya Kupası'nda geldi. Play-off turunda Avusturya'yı geçerek organizasyona giden milliler, turnuvayı dünya üçüncüsü olarak tamamlayarak Türk futbol tarihine altın harflerle kazınan bir başarıya imza attı. Şimdi ise hedef, 2002'den bu yana süregelen 24 yıllık hasreti Kosova karşısında sonlandırmak.

Milli takımda sakatlık raporu
Kritik mücadele öncesinde A Milli Takım'da savunma hattında eksikler dikkat çekiyor. Tedavisi devam eden ve takımla antrenmanlara çıkamayan Merih Demiral'ın bu maçta forma giymesi beklenmiyor. Öte yandan, ağrıları nedeniyle Romanya maçında görev alamayan Zeki Çelik'in durumunun iyiye gittiği ve teknik direktör Vincenzo Montella'nın şans vermesi durumunda sahada olabileceği öğrenildi.

Takımların aday kadroları
Türkiye:
Kaleci: Altay Bayındır, Mert Günok, Muhammed Şengezer, Uğurcan Çakır.
Defans: Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı, Mert Müldür, Mustafa Eskihellaç, Samet Akaydin, Ahmetcan Kaplan, Ferdi Kadıoğlu, Ozan Kabak, Zeki Çelik, Merih Demiral.
Orta Saha: Kaan Ayhan, İsmail Yüksek, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu, Salih Özcan, Atakan Karazor.
Forvet: Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu, Oğuz Aydın, İrfan Can Kahveci, Arda Güler, Deniz Gül, Kenan Yıldız.
Kosova:
Kaleci: Arijanet Muric, Visar Bekaj, Amir Saipi.
Defans: Florent Hadergjonaj, Fidan Aliti, Ilir Krasniqi, Lumbardh Dellova, Kreshnik Hajrizi, Mërgim Vojvoda, Dion Gallapeni, Albian Hajdari.
Orta Saha: Elvis Rexhbeçaj, Florent Muslija, Edon Zhegrova, Valon Berisha, Veldin Hoxha, Lindon Emerllahu.
Forvet: Milot Rashica, Albion Rrahmani, Fisnik Asllani, Ermal Krasniqi, Vedat Muriqi, Baton Zabergja.