Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Kanada'nın ortaklaşa düzenlediği 2026 Dünya Kupası'nda grup aşaması heyecanı sürüyor. J Grubu'ndaki son karşılaşmasında Ürdün ile kozlarını paylaşan Arjantin, sahadan 3-1'lik net bir galibiyetle ayrılarak gruptaki puanını 9'a yükseltti ve lider olarak bir üst tura adını yazdırdı. Turnuvada varlık gösteremeyen Ürdün ise grubu puan alamadan son sırada tamamlayarak organizasyona veda etti. Mücadeleye damga vuran detay ise Tangocuların bulduğu 3 golün de duran top organizasyonlarından gelmesi oldu.

Scaloni'den rotasyon hamlesi ve ilk yarı üstünlüğü
Son dünya şampiyonu Arjantin'de teknik direktör Lionel Scaloni, gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantilemenin rahatlığıyla sahaya rotasyonlu bir kadro sürdü. Lionel Messi, Alexis Mac Allister, Rodrigo De Paul, Enzo Fernandez ve Cristian Romero gibi as isimlerin yedek kulübesinde başladığı müsabakada Tangocular, baştan sona üstün bir oyun sergiledi. Dallas Stadyumu'nda oynanan maçın 19. dakikasında Giovani Lo Celso şık bir frikik golüyle takımını 1-0 öne geçirdi. Baskısını sürdüren Arjantin, 32. dakikada Lautaro Martinez'in penaltıdan kaydettiği golle soyunma odasına 2-0 öne girdi.
Ürdün umutlandı, aslar devreye girdi
İkinci yarıya daha dirençli başlayan Ürdün, 55. dakikada farkı bire indirmeyi başardı. Ehsan Haddad'ın pasıyla ceza sahasında buluşan Mousa Tamari, yerden düzgün bir vuruşla kaleci Emiliano Martinez'i mağlup ederek skoru 2-1'e getirdi. Bu golün ardından Arjantin kulübesi hemen hamle yaptı ve 60. dakikada Lionel Messi, Mac Allister ve Thiago Almada oyuna dahil oldu. 70 bin 649 biletli seyircinin takip ettiği bu kritik hamleyle oyunun kontrolünü yeniden tamamen eline alan Arjantin, rakibinin beraberlik umutlarını söndürdü.
Rekorların adamı Messi sahnede
Dakikalar 80'i gösterdiğinde sahneye yine futbol tarihinin en büyük efsanelerinden biri çıktı. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Lionel Messi, harika bir frikik golüyle skoru 3-1'e tayin etti. Bu gol, Arjantinli yıldızın Dünya Kupası kariyerindeki 19. golü olarak kayıtlara geçti. Messi aynı zamanda Dünya Kupası'nda üst üste 7 maçta gol atmayı başaran ilk futbolcu unvanını elde ederek kırılması güç bir rekorun daha sahibi oldu. Romanyalı hakem Istvan Kovacs'ın yönettiği mücadele, Arjantin'in 3-1'lik üstünlüğüyle noktalandı.