Katar'daki 5,4 kilometrelik Uluslararası Lusail Pisti'nde 57 tur üzerinden yapılacak yarış öncesi heyecan dorukta. Sprint turu yarın TSİ 17.00, sıralama turları TSİ 21.00'de gerçekleştirilecek. Büyük yarış ise 30 Kasım Pazar günü TSİ 19.00'da başlayacak.
Pilotlar klasmanında kritik mücadele
Sezonun bitimine iki yarış kala, McLaren pilotları Lando Norris ve Oscar Piastri ile son 4 yılın şampiyonu Red Bull pilotu Max Verstappen arasında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Kariyerinin ilk şampiyonluğunu kovalayan Britanyalı Norris, 390 puanla lider konumda. Piastri ve Verstappen ise 366 puanla Norris’in hata yapmasını bekliyor.
Norris’in şampiyonluk koşulları
Sezonun son bölümünde büyük bir çıkış yakalayan 26 yaşındaki Norris, Katar’da Piastri ve Verstappen’den en az iki puan fazla toplarsa şampiyonluğu ilan edecek. Ayrıca sprint yarışını ilk 7 sırada tamamlaması ve pazar günü podyumun zirvesine çıkması durumunda, diğer pilotların sonuçlarına bakmaksızın şampiyonluk kesinleşecek. Norris, pazar günü yarışı kazanıp puan eşitliği olması halinde de daha fazla etap galibiyeti sayesinde şampiyonluğa ulaşacak.
Puan durumu
Pilotlar:
- Lando Norris (Büyük Britanya): 390 puan
- Oscar Piastri (Avustralya): 366 puan
- Max Verstappen (Hollanda): 366 puan
- George Russell (Büyük Britanya): 294 puan
- Charles Leclerc (Monako): 226 puan
Takımlar:
- McLaren: 756 puan
- Mercedes: 431 puan
- Red Bull Racing: 391 puan
- Ferrari: 378 puan
- Williams: 121 puan