İstanbul
Orta şiddetli yağmur
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,9309 %0.1
52,6509 %-0.29
6.844,23 % 0,49
78.967,75 %4.214
Muhalif. SPOR FIBA, 2030 Kadınlar ve 2031 Erkekler Dünya Kupası için kararını verdi

FIBA, 2030 Kadınlar ve 2031 Erkekler Dünya Kupası için kararını verdi

FIBA, 2030 Kadınlar Dünya Kupası’nın Japonya’da, 2031 Erkekler Dünya Kupası’nın ise Fransa’da düzenleneceğini açıkladı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Merkez Kurulu, yapılan değerlendirmelerin ardından 2030 Kadınlar Dünya Kupası ev sahipliğini Japonya’ya, 2031 Erkekler Dünya Kupası ev sahipliğini ise Fransa’ya verdi.

Karar, Almanya’nın Berlin kentinde gerçekleştirilen toplantı sonrası kamuoyuna duyuruldu.

2030 Kadınlar Dünya Kupası Japonya’da

FIBA açıklamasına göre 2030 Kadınlar Dünya Kupası, 26 Kasım – 8 Aralık 2030 tarihleri arasında Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenecek.

Japonya, daha önce 2006 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmış, ayrıca 2023 Dünya Kupası kapsamında da organizasyona katkı sağlamıştı.

2031 Erkekler Dünya Kupası Fransa’da

2031 Erkekler Dünya Kupası ise 29 Ağustos – 14 Eylül 2031 tarihleri arasında Fransa’da oynanacak.

Turnuvanın Lille, Lyon ve Paris şehirlerinde düzenleneceği, final müsabakasının ise Paris’te oynanacağı açıklandı.

Fransa, tarihinde ilk kez FIBA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak.

FIBA’dan organizasyon vurgusu

FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis, ev sahibi seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“FIBA Dünya Kupaları'nın başarıyla anılmasının en önemli nedenlerinden biri, her seferinde doğru ev sahibinin seçilmesidir. Bu da basketbolu en popüler spor topluluğu haline getirme misyonumuzun temel taşını oluşturuyor. FIBA Merkez Kurulu, hem Japonya Basketbol Federasyonunun (JBA) hem de Fransa Basketbol Federasyonunun (FFBB) tekliflerinin, bir Dünya Kupası ev sahibinden beklediğimiz yüksek standartları karşıladığına karar verdi ve bu büyük sorumluluğu kendilerine emanet etti. Japonya ve Fransa, basketbolu seven iki ülke, taraftarlarımız, oyuncularımız ve iş ortaklarımız için son derece popüler iki destinasyon. Ancak bizi 2030 ve 2031 için asıl heyecanlandıran şey, bu iki ülkenin sahip olduğu ve etkinlikleri unutulmaz kılan o nadir özellik; yerel, kendine özgü dokunuşlarıyla mükemmelliği birleştirebilmeleri.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız