Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren Edin Dzeko, kariyerine İtalya Serie A ekiplerinden Fiorentina’da devam etme kararı aldı. 39 yaşındaki deneyimli golcü, yeni kulübüyle düzenlenen imza töreninde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
“Yaşın önemi yok”
Dzeko, kendisine yönelik yaş eleştirilerine net bir yanıt verdi: “Yaşın önemi yok. Ben kenara atılacak bir futbolcu değilim.”
“Fiorentina teklifinde hiç düşünmedim”
Deneyimli forvet, transfer sürecine dair de şunları söyledi:
"Son yıllarda yaptığım gibi, elimden gelenin en iyisini yapmak ve kulübün büyümesine yardımcı olmak için Fiorentina'dayım. Fiorentina'nın beni istediğini duyduğumda hemen 'Evet' dedim."
“Gençlerle deneyim birleşecek”
Takım içindeki dengeye de vurgu yapan Dzeko, “Bence bir takımda her zaman genç oyuncular ve deneyimli oyuncular olmalı. Birbirimize yardım edeceğiz.” diyerek gençlerle birlikte başarı hedeflediklerini dile getirdi.
Konferans Ligi hedefi
Fiorentina'nın hedeflerinden de bahseden Dzeko, “Hedeflerimiz var ve Konferans Ligi de bunlardan biri. Bu turnuvayı önemsiyorum.” ifadelerini kullandı.