İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5320 %0.06
49,6229 %0.05
5.774,35 % 0,37
91.994,98 %-1.433
Ara
Muhalif. SPOR Derbi maçında lazer tutan taraftara spordan men cezası verildi

Derbi maçında lazer tutan taraftara spordan men cezası verildi

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde lazerle futbolcuyu hedef alan taraftara spordan 1 yıl men cezası verildi.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbi karşılaşmasında, penaltı vuruşu sırasında lazerle futbolcunun gözünü hedef alan taraftar, spordan men cezasına çarptırıldı. Olay, Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadelenin 36. dakikasında meydana geldi.

Beşiktaşlı oyuncu Gedson Fernandes, penaltı atışı için hazırlanırken tribünden kendisine lazer tutuldu. Olayla ilgili olarak İstanbul Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu, şüpheli taraftar B.Y. gözaltına alındı.

“Taraftar Heyecanıyla Yaptım”

Gözaltına alınan B.Y., işlemlerinin tamamlanmasının ardından Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi. Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadesi alınan B.Y., Fenerbahçe taraftarı olduğunu belirterek şu beyanlarda bulundu:

"Yanımda lazer olduğunu bilen arkadaşım ve etrafımdaki taraftarlar penaltı pozisyonu olunca oyuncunun gözüne tut dediler. Anlık gelişen bir olaydı. Planlanmış bir şey değildi. Taraftar olmanın verdiği heyecanla yaptım. Kimseye zarar verme niyetim yoktu. Pişmanım."

B.Y. ayrıca lazeri olay sonrası güvenlik güçlerine teslim ettiğini de ifade etti.

1 Yıl Boyunca Stadyuma Giremeyecek

Şüpheli hakkında, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında 1 yıl boyunca spordan men cezası verildi. Bu süre zarfında B.Y., herhangi bir müsabakayı stadyumda izleyemeyecek ve maçlardan önce ve sonra emniyete giderek imza verecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *