İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,1979 %0.04
50,2405 %-0.13
6.393,47 % -0,58
96.106,90 %0.268
Ara
Muhalif. SPOR Derbi davasında hapis kararı: Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş'a ceza

Derbi davasında hapis kararı: Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş'a ceza

2024 yılındaki olaylı Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin davası sonuçlandı. Mahkeme, aralarında Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş'ın da bulunduğu 5 sanığa 1 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Türk futbol tarihine geçen olaylı Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin yargı süreci nihayete erdi. 19 Mayıs 2024 tarihinde RAMS Park'ta oynanan ve maç sonu stadyum müdürü Ali Çelikkıran'ın darp edilmesiyle sonuçlanan olaylara ilişkin açılan davada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame doğrultusunda karar açıklandı.

Yıldız isimlere 1 yıl 4 ay hapis cezası

Mahkeme heyeti, aralarında Fenerbahçeli futbolcular Jayden Quinn Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş’ın da bulunduğu 5 sanığın suçlu olduğuna hükmetti. Yapılan yargılama sonucunda sanıklar şu suçtan ceza aldı:

  • Suç Tanımı: Haksız tahrik altında iştirak halinde kemik kırığına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama.
  • Ceza Miktarı: Her bir sanık için 1 yıl 4 ay 11 gün hapis cezası.

Hükmün açıklanması geri bırakıldı

Davada şüpheli sıfatıyla yer alan Fenerbahçe Kulübü doktoru Ertuğrul Karanlık, eski yönetici Hulusi Belgü ve teknik direktör İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal da aynı hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkeme, sanıkların sabıkasız oluşu ve duruşmadaki tutumlarını göz önünde bulundurarak Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına (HAGB) karar verdi. Bu karar uyarınca, sanıklar 5 yıl içinde kasten başka bir suç işlemezlerse bu ceza sicillerine yansımayacak ve düşecek.

Neler yaşanmıştı?

2023-2024 sezonunun 37. haftasında Fenerbahçe'nin deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 mağlup ettiği maçın ardından sarı-lacivertli futbolcular ve teknik heyet sahada kutlama yapmak istemişti. Bu sırada çıkan arbedede Galatasaray Stad Müdürü Ali Çelikkıran darp edilmiş, olaylar polisin müdahalesiyle son bulmuştu. Çelikkıran'ın vücudunda oluşan kırıklar, Adli Tıp raporuyla belgelenmiş ve hukuki süreç başlatılmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *